Berat Albayrak: 2020'de faiz tek hanelere inecek

Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayarak 2019 Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada enflasyon ve faiz oranlarının 2020'de tek hanelere düşeceğini belirtti.Berat Albayrak "2020 Ekonomi açısından ince ayar yılı olacak....

Yayınlanma:
Berat Albayrak: 2020'de faiz tek hanelere inecek

Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayarak 2019 Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada enflasyon ve faiz oranlarının 2020'de tek hanelere düşeceğini belirtti.

Berat Albayrak "2020 Ekonomi açısından ince ayar yılı olacak. Disiplinli real büyüme stratejisine geçtik" dedi. Güçlü bir şekilde faiz ve enflasyonda tek haneye girildiğini belirten bakan Albayrak Kamu bankaları 2019'da piyasayı regüle etti. Sorumluluk aldı ve kar da etti. özel bankalar iyi bir sınav vermedi. İl gezilerinde en çok şikayet özel bankalardan geliyor. Bazı uygulamalar ticari ahlaka uymuyor vijdansızlıktır." İfadelerini kullandı. Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak 2019 yılı değerlendirmesi yaptığı açıklamasında Doğal gaz fiyatlarında indirim olacağının haberini verdi.

"Erken seçim söylemi iyi niyetli değil; 5 yılda 8 kez seçim yapıldı. Türkiye seçim yorgunu iktidarın gündeminde böyle bir şey yok."

"Özel bankalar başarılı bir yılı geride bırakmadı. 3 kamu bankası karlılık açıklayacak. Tek haneli faizden kredi vermek için müşterileri arayan özel bankalar var. BDDK takipteki krediler konusunda kararlı."

Berat Albayrak konuşmasına şöyle devam etti;

"Gıda fiyatlarında kalıcı ve sürdürülebilir bir denge için çalışıyoruz. Milletin boğazı ile oynanmasına izin vermeyeceğiz. Piyasa kuralları içinde kalıcı bir istikrar sağlayacağız."

"Türkiye’nin sermayesi Türkiye’de kalmalı. Yüzde yüz ithal bir telefona bankacılık 48 ay vade ile para vermemeli. Biz bankacılık sisteminin yerli milli üretimi desteklemesini istiyoruz. 2020’de ivme ve diğer destekler yerli üretimi teşvik edecek şekilde devam edecek. Daha titiz olacağız. Kırılgan bir bölgede yaşıyoruz. Bize özgü stratejilerle mali ve finansal politikalar geliştirip istikrarı sağlamak zorundayız." dedi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.