Berat Kandili gecesi hangi namaz kılınır? 100 rekatlık hayır namazı nasıl kılınır?

Berat Kandili günü hangi ibadet edilir? Berat Kandili gecesi kılınması makbul olan 100 rekatlık namazın niyeti nasıl edilir? 100 rekatlık hayır namazı nasıl kılınır? İşte Berat Kandili gecesi kılınması makbul hayır namazının kılınışı ve önemi.

Yayınlanma:
Berat Kandili gecesi hangi namaz kılınır? 100 rekatlık hayır namazı nasıl kılınır?

Berat Kandilinin gelmesi ile birlikte en çok araştırılan konulardan biri de bu mübarek gecede eda edilmesi makbul ibadetler oldu. Berat Kandili gecesinde Müslümanlar daha çok ibadet edip, Allah'tan af dilemekte ve geçmiş günahlarından arınmaktadır. Bu mübarek gecede edilmesi en makbul ibadetlerden biri de 100 rekatlık Hayır Namazıdır. Peki Hayır Namazı nasıl kılınır? Hayır namazının niyeti nasıl edilir? İşte Berat gecesi kılınması makbul 100 rekatlık hayır namazı.

100 Rekatlık Namazın Önemi

100 rekatlık hayır namazı kılan kimse o sene içerisinde hayatını kaybederse şehitlik mertebesine nail olur. Her yıl, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Rasulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

Namazın Kılınışı

Niyet: "Yâ Rabbî, niyet ettim senin rızâ-i şerîfin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünya ve âhiret sıkıntılarından halâs eyleyip süedâ defterine kaydeyle, Allâhü Ekber'

Kılınışı:

Her rekatta Fâtiha-i şerifeden sonra 10 İhlas-ı şerîf okunur.

İki rekatta bir selam verilerek 100 rekatta tamamlanır

Her rekatta 100 İhlas-ı şerîf okumak suretiyle 10 rekat olarak da kılınabilir.

Berat Kandili resimli mesajı için TIKLAYIN

Berat Kandili SMS mesajları için lütfen TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.