Beşiktaş Kulübünün Toplam Borcu Açıklandı

Beşiktaş'ın Mali İşlerden Sorumlu Yöneticisi Berk Hacıgüzeller, kulübün finansal tablosunu açıkladı. İşte kulübün borç tutarı.

Yayınlanma:
Beşiktaş Kulübünün Toplam Borcu Açıklandı

Beşiktaş Spor Kulübünün finansal tablosu açıklandı.

Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Berk Hacıgüzeller tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada Beşiktaş'ın finansal tablosu ile ilgili rakamlar, kamuoyu ile paylaşıldı. Divan Kurulu ile siyah beyazlı yönetim arasında uzun süredir tartışmalara, polemiklere neden olan ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in disiplin kuruluna sevk edilmesi ile Divan Kurulu seçimlerinin iptal edilmesine kadar uzanan süreç sonunda tamamlandı.

Dünyanın bir numaralı bağımsız denetleme şirketi tarafından denetlendiği açıklanan basın toplantısında, Hacıgüzeller, Divan Kurulu üyelerinin 4 işlem hatası yaptıklarını belirterek, kulübün borcunu 1 milyar 761 milyon 761 bin 838 Türk Lirası olarak açıkladı ve kulübün bu borçlarını taşınmaz mallarını satarak ödemeyeceğinin söyledi.

Önceki Yıla Göre Kar 55 Milyon TL Arttı

Yönetici Berk Hacıgüzeller açıklamasında, bu yılın finansal tablosunda, önceki yıla göre kar oranının arttığını belirtirken, bu durumu, gelirlerin artması ile harcamaların kısıtlanmasına bağladı. Uzun bir süre stadyumsuz kalan Beşiktaş'ın Vodafone Arena'nın açılmasının ardından en büyük gelir kaynağı tribün gelirleri oldu.Son yıllara göre stadyum gelirlerinin ciddi bir şekilde arttığını da söyleyen Hacıgüzeller, son 6 yıl içinde inşaatı devam eden bütün şirketler grubu ofislerinin, stadyumdaki yerlerini en kısa sürede alacağını belirtti. Şirketler grubunun tek bir çatı altında toplamasının da kulübü finansal yönden olumlu etkileyeceğini belirten Hacıgüzeller, bu karın yıllık yaklaşık oalrak 2.5 milyon TL civarında olacağını belirtti.

Öte yadan açıklamasında, Divan Kurulu'nun finansal rapor hazırlamada dört işlem hatası yaptıklarını söyleyen Mali İşlerden Soumlu Yönetici Berk Hacıgüzeller, Beşiktaş Kulübünün dünyanın bir numaralı denetim şirketi ile çalıştığını, ayrıca Dernekler yasasına tabi bağımsız bir kuruluşla da çalıştığını belirtti. Hacıgüzeller, hazırlanan mali tablo, her iki kuruluşun oluşturduğu tablolardan oluşturulduğunu belirtti.

Beşiktaş'ın Borcu

Beşiktaş Kulübünün son dönemler itibariyle net borcunun 1 milyar 257 milyon 761 bin 838 Türk Lirası olduğu belirten Hacıgüzeller, bu borcun 1 milyar 524 milyon 905 bin 017 Türk Lirasının verecek, alacaklar tutarın ise 267 milyon 143 bin 187 Türk Lirası olduğunu açıkladı. Beşiktaş ne zaman düzlüğe çıkacaktır şeklinde açıklamalarda bulunan kişilere de inanmadığını belirten Hacıgüzeller, Beşiktaş Kulübünün düzlükte olduğunun altını çizdi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.