Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakibi Belli Oldu

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligindeki rakibi belli oluyor. İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenecek olan kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi kim? İşte kura çekiminden son bilgiler.

Yayınlanma:
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakibi Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuraları çekiliyor.

Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi çeyrek final kuraları saat 15.00'da İvceç'in Nyon kentinde çekilecek. Kura sonuçları birazdan 5haber.com'da.

Anderlecht- Manchester United

Celta Vigo-Genk

Ajax-Shalke

O. Lyon-Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi Kuraları

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final kuraları İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk mücadeleleri 11/12 Nisan, rövanşları ise 18/19 Nisan'da oynanacak.

Yarı finallerin 2-3 ve 9-10 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Şampiyonlar Ligi'nin final maçı ise 3 Haziran'da Galler'de oynanacak.

Kura çekimi sonrası devler liginde eşleşmeler şu şekilde:

Atletico Madrid-Leicester City

Borussia Dortmund-Monaco

Bayern Münih-Real Madrid

Juventus-Barcelona

Beşiktaş ile Ajax Aynı Torbada

UEFA, Beşiktaş ile Ajax'ın birbirleriyle eşleşmesinde bir sakınca görmedi.

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan siyasi sorunlar nedeniyle Beşiktaş ve Ajax'ın Avrupa Ligi çeyrek final kuralarında birbiriyle eşleşip eşleşmeyeceği merak edilirken, UEFA bu durumun bir risk teşkil etmediğine işaret etti. Bugün Nyon'da yapılacak kura çekimi öncesinde UEFA internet sitesinde yapılan duyuruda "Kura programında herhangi bir farklılık yoktur, 8 takım da birbiriyle eşleşebilecek" denildi.

Ajax'ın Kopenhag'ı 2-0 yenerek Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkmasının ardından konuşan teknik direktör Peter Bozs "Maalesef iki ülke arasında şu an bir gerginlik var. Ama sonuçta kurayı çekenler bizler değiliz. Bu durum bizim elimizde değil. Bizi hangi takım çıkarsa gidip oynayacağız" şeklinde konuşmuştu.

Hollanda'da bir spor internet sitesinin "Ajax'ın çeyrek final rakibi kim olsun" anketinde ise Beşiktaş % 5 oyla en az seçilen takım olmuştu.

Quaresma ve Babel Haftanın 11'inde

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmalarının sona ermesi ile haftanın en iyi 11'i belirlendi. Beşiktaşlı futbolculardan Ricardo Quaresma ile Ryan Babel de 11'de yer aldı.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Kaleci: Sergio Romero (Manchester United)

Savunma: Antonio Valencia (Manchester United) , Gustavo Cabral (CeltaVigo), Matthijs de Ligt (Ajax), Sead Kolasinac (Schalke 04)Orta saha: Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Leon Goretzka (Schalke 04), Juan Mata (Manchester United), Jean-Paul Boetius (Genk)Forvet: Frank Acheampong (Anderlecht), Ryan Babel (Beşiktaş)

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.