Biden Vermeyeceklerini Söylemişti! F16’lara Dair İlginç Gelişme

Rusya ve Ukrayna arası çatışma devam ederken, ABD’nin Ukrayna’ya F16 gönderimi yapılma konusu gündemdeydi. Biden katıldığı TV programında vermeyeceklerini söylemişti. Ukrayna’lı iki pilotun uçak eğitimi için ABD’de olması kafaları karıştırdı.

Yayınlanma:
Biden Vermeyeceklerini Söylemişti! F16’lara Dair İlginç Gelişme

Ukrayna’nın destekçisi olan ABD’nin şimdiye kadar hükümete desteği çok fazla oldu. Özellikle son dönemde Ukrayna’nın F16 ile ilgili ihtiyaçlarının artması, ABD’nin destek verecek mi sorusu çok sık sorgulanmaya başladı. ABD’de TV kanalına konuk olan ABD başkanı Joe Biden vermeyeceklerini ifade etmişti. Ukrayna’nın F16 gönderimini kendilerinden istemediklerini ifade etmiş olsa da Ukraynalı iki uçağın ABD’de eğitim alacak olmaları da işin içerisinde iş mi var diye düşünmeye neden oluyor.

ABD F-16 Tartışması Devam Ediyor!

Şu aralar medya gündeminde öne çıkan konulardan biri ABD f-16 tartışması denebilir. ABD tarafından Ukrayna’ya F-16 gönderimi yapılıp yapılmacağı üzerinde durulan konuların başında yer aldı. Her ne kadar Amerika tarafından konuyla ilgili olarak F-16 gönderimi yapılmayacak olduğuyla ilgili bir açıklama gelmiş olsa da hala konuyla ilgili belirsizlik süreci devam ediyor.

Ukraynalı iki pilotun ABD’de uzman eğitimleri sonrasında kendi yeteneklerini daha iyi şekilde geliştirmeleri sağlanacak. Arizona’da yapılacak eğitimle Amerikalı ve Ukraynalı personeller arasındaki ilişkilerin çok daha iyi şekilde geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca Washington’dan Ukrayna askeri birliklerinin ihtiyaç duymuş olduğu mühimmat, silah destekleri devam ederken savaş uçağı konusunda da gerekli yardımların yapılacak olduğuna dair sinyaller gelmeye devam ediyor.

Sessizlik Sürüyor!

Washington’dan Ukrayna’ya insansız hava araçları nakledilmesine dair sessizlik sürmeye devam ediyor. Savunma Bakanlığı merakla beklenen konuyla alakalı olarak Amerikalı personellerin Ukraynalı personelleri uçakla ilgili eğitime tabi tutma durumunun söz konusu olmadığı belirtmişti.

Savunma Bakanlığının da F-16 uçaklarıyla ilgili yapmış olduğu açıklama sonrasında sessizlik sürmeye tam gaz devam ediyor. Amerikalıların F16 lar ile ilgili henüz kesin bir kararı yok. Tedarik sürecinin nasıl olacağına dair henüz net bir bilgiye sahip değil. Gelişmiş insan hava araçlarının Ukrayna’ya gönderilip gönderilemeyeceği yakın bir zaman dilimi içerisinde belli olmaya başlayacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.