Bilim İnsanları Türkiye’yi Etkileyen Depremleri Araştırıyor! ABD’de Beklenen Depremle İlgili İpuçlarına İşaret Edebilir

Bilim İnsanları Türkiye’yi sarsarak büyük kayba sebebiyet veren depremle ilgili araştırmalarını yapmaya devam ediyor. ABD’de beklenen depreme işaret edebilir.

Yayınlanma:
Bilim İnsanları Türkiye’yi Etkileyen Depremleri Araştırıyor! ABD’de Beklenen Depremle İlgili İpuçlarına İşaret Edebilir

Bilim İnsanları tarafından depremle ilgili incelemeler sürekli yapılmaya devam ediliyor. Öyle ki yapılan incelemeler depreme dair işaretlerin daha fazla yerine oturmasını sağlayabilir. Amerika Birleşik Devletlerinin batı kıyılarında çok yakın bir zamanda deprem bekleniyor. ABD’de de depreme ilişkin uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda San Andreas fayında doğabilecek sarsıntılardan kaynaklı olarak deprem yaşanma ihtimalinin söz konusu olabileceğini söylemişti. Bu nedenle yakın bir zaman içerisinde ABD’de deprem olayı yaşanabilir.

ABD California Eyaletindeki Deprem Korku Yaratmıştı!

Türkiye’nin haricinde diğer yandan dünyanın pek çok ülkelerinde de baktığımız zaman korku dolu anlar yaşanmaya devam ediyor. ABD California eyaletindeki yaşanan deprem tehlikesinden sonra korku dolu anlar yaşanmaya başlanmıştı. ABD bilim adamları tarafından da depremle ilgili yakından incelemeler başlatıldı. San Andreas fay hattı ile doğu anadolu fay hattının birbirine benzer özelliklere sahip olduğunun altını çizen uzmanlar, depremle ilgili derin bir araştırma yapıyor. Böylelikle olası meydana gelebilecek Amerika ‘daki depreme karşı işaret toplamak ve önlem almayı ilke ediniyor.

Doğu Anadolu Fay hattında meydana gelen sarsıntılar devamında peş peşe depremlerin yaşanmasına neden olmuştu. Bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar sonrasında peş peşe şekilde gerçekleşecek iki depremin Amerika’da da olma durumunun oldukça yüksek olduğu söylendi.

San Andreas Fay Hattında Sarsılmalar Olabilir!

ABD için beklenen deprem tehlikelerinden sonra bilim adamları araştırmalarına çok daha hızlı şekilde başladı. San Andreas Fay hattında sarsılmaların meydana gelme ihtimalinin de yüksek olduğunu söyledi. Doğal olarak yaşanan bu durum beraberinde Kahramanmaraş merkezli şekilde gerçekleşen depremlerde olduğu gibi tehlike haline dönme durumuna sebebiyet verecek olduğunu açıkladı.

Bilim adamları tarafından yapılan detaylı incelemeler sonrasında Türkiye’de olduğu gibi aynı şekilde Amerika Birleşik Devletinde de peş peşe şekilde bir sarsıntıların olma ihtimali söz konusu. Fay hattında yaşanan sarsıntılar sonrasında iki defa ve hatta fazla deprem olması mümkün olabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.