Bin 129 Katip Alımı Başvuruları Devam Ediyor (Uygulama Sınavı Ne Zaman, Metinler Ne Zaman Açıklanacak?)

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü katip alımı başvuruları devam ediyor. Peki katiplik için uygulama sınavı ne zaman yapılacak? Uygulama sınavında çıkacak metinler ne zaman yayımlanacak? Başvurular ne zaman bitiyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Bin 129 Katip Alımı Başvuruları Devam Ediyor (Uygulama Sınavı Ne Zaman, Metinler Ne Zaman Açıklanacak?)

En az lise mezunlarının başvuru yapabileceği icra katipliği için başvurular alınmaya devam ediliyor.

İcra katipliği alımı duyurusu için sabırsızlıkla bekleyen binlerce memur adayına sevindirici haber Adalet Bakanlığından geldi. Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan duyuru ile 810 icra katibi, Ceza ve Tevkifevleri tarafından yayımlanan ilanda ise 317 ceza infaz kurumu katibi alımı yapılacağı duyurulmuştu.

Duyuruların yayımlanmasının ardından yüz binlerce memur adayı, adalet komisyonlarına giderek ilgili memur alımına başvurularını yapmaya başladı. Adalet Bakanlığı ve CTE katip alımı başvuruları 2 Ocak günü başladı. CTE ceza infaz kurumu katibi başvuruları 13 Ocak'ta sona erecekken, Adalet Bakanlığı İcra katipliği başvuruları 16 Ocak tarihinde sona erecektir.

Başvuru Esnasında İstenen Evraklar

İlgili katip alımlarına başvuruda bulunacak olan adayların aşağıda yazan evraklar ile başvurularını adalet komisyonlarına (Adliyelerde) yapmaları gerekmektedir.

# Başvuru formu,

# KPSS sonuç belgesi

# Diplomanın aslı veya onaylı fotokopisi,

#  Örgün eğitim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarı ile tamamladığına ilişkin belge veya Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslardan alınmış daktilo veya bilgisayar sertifikası.

Katiplik Uygulama Sınavı Metinleri Ne Zaman Yayımlanacak?

Adalet Bakanlığı ve CTE Başkanlığı tarafından alınan katipler için uygulama sınavı metinleri, daha önce gerçekleşen alımlarda, uygulama sınavından bin hafta önce duyuruluyordu. Bu alımlarda da Adalet Bakanlığından yapılan duyuruda uygulama metinlerinin 27 Ocak Cuma günü yayınlanacağı belirtildi. CTE için bir tarih verilmezken metinlerin uygulama sınavından bir hafta önce açıklanması bekleniyor.

Uygulama Sınavları Ne Zaman?

Adalet Bakanlığı İcra katibi uygulama sınavı 4 Şubat Cumartesi günü ve devam eden günlerde yapılacak. CTE uygulama sınavı ise 25 Ocak tarihinde yapılacaktır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.