Binali Yıldırım'dan OHAL komisyonunun çalışmalara ne zaman başlayacağını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı son dakika açıklamasında OHAL komisyonunun çalışmalarına ne zaman başlayacağını açıkladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Binali Yıldırım'dan OHAL komisyonunun çalışmalara ne zaman başlayacağını açıkladı

Çankaya'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, OHAL komisyonuna değinirken "Rakka operasyonu 2 Haziran gecesi başladı."  sözlerini söyledi.

Kabine Revizyonu

Konuşmasının devamında Başbakan Binali Yıldırım, ''Kabine revizyonu ile ilgili geçiştirdiniz ama önümüzdeki ay olmayacak gibi mi yoksa yine bir sürpriz yapacaksınız?'' sorusuna, ''Kabine değişikliği konuşulmadı. Birgün bakarsınız değişmiş.'' dedi.

Rakka Operasyonu

Başbakan, Fırat Kalkanı Harekatının ardından yapılacak operasyon olan Rakka operasyonu ile ilgili, "Dün gece itibariyle 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece itibariyle Rakka operasyonu daha önce planlanan Rakka operasyonu başlamıştır. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri gerekli bilgilendirmeyi operasyon öncesinde yaptı. Rakka operasyonunda Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nin uyguladığı yöntemi tasvip etmediğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Güvence Verdiler

Açıklamasına devam eden Yıldırım, "Bu sır değil. Bu konudaki her düzeyde rahatsızlığımızı ifade ettik. Ancak onların bize dönüşü, bunun bir seçim olmadığını, bir mecburiyet olduğunu ve bu operasyon sonrası PYD ve YPG ile ilişkilerin uzun süre devam ettirilmeyeceğini, taktiksel bir işbirliği olduğunu ifade ettiler ve bize gerekli güvenceleri verdiler." ifadelerini kullandı.

OHAL Komisyonu Açıklaması

Öte yandan Başbakan Yıldırım, 'İhraçlarla meydana gelen mağduriyetlerin giderilmesi için komisyon kurulması epey bir sancılı oldu, bayağı bir uzun sürdü. Bu komisyonun ne zaman başvuruları kabul etmeye başlayacağı ve nasıl bir yol izleyeceği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor insanlar. Komisyon başvuruları kabul etmeye ne zaman başlayacak?' sorusuna şu cevabı verdi:

"Komisyon belirlendi. Diğer ihtiyaçları vardı, o da görüldü. Zannediyorum kısa sürede başlamış olurlar. Hukuki tarafı işin ayrı boyutu. Atamalar da yapıldı, isimler de belli oldu. Bundan sonrası onlara kalmış."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.