Binali Yıldırım'dan Şehrin Mimarlarına ve Belediye Başkanlarına Önemli Tavsiye

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir programda, şehri mimarlarına ve Belediye Başkanlarına önemli açıklamalarda bulundu. İşte Başbakan Yıldırım'ın o açıklamaları.

Yayınlanma:
Binali Yıldırım'dan Şehrin Mimarlarına ve Belediye Başkanlarına Önemli Tavsiye

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir programda, imar revizyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Binali Yıldırım, Sepetçiler Kasrında düzenlenen Şehrin Mimarları Buluşması etkinliğinde, katılımcılara ve Belediye Başkanlarına seslendi.

Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, "Marka şehirler diyoruz, yaşanacak şehirler diyoruz. Aslında bizde AK Parti olarak hükümet programlarımızda seçim beyannamelerimizde bunu hep söyledik; marka, yaşanabilir şehirler kuracağız. Ancak şehirlerin öyle bir şehir kurmaktan önce devraldığımız medeniyeti korumak, onların zarar görmesini engellemek belki daha önemli. Medeniyetimizin izini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlere baktığımız da maalesef imar rantı ile geçmişin değerinin büyük bir savaşın içinde olduğunu görüyoruz. Ama ne yazıktı geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurulamıyor" sözleri ile bu konuya dikkatleri çekmeye çalıştı.

İktidar-Muhalefet Ayrımı Olmaz

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının devamında ise Belediye Başkanlarına seslenerek, "Belediyelerimizin üzülerek söylemek isterim ki, meclislerinin gündemindeki dosyaların yüzde 85'i imar revizyonu. İmar revizyonu konusunda da mecliste hiç kavga gürültü olduğuna da şahit olmadım. Muhalefet iktidar ayrımı hiç olmaz ve şehri çirkinleştirmekte adeta yarış haline girerler. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız buradayken, bakanımız Mehmet Özhaseki buradayken benim en önemli uyarım, tavsiyem; artık kendi ellerimizle şehirlerimizi mahvetmekten, yok etmekten sakınalım. imar revizyonuna ve dikey yapılaşmalara artık dur diyelim" şeklinde çağrıda bulundu.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.