Binali Yıldırım'ın ve Mehmet Şimşek'in Taşerona Kadro Açıklamasının Değerlendirmesi

Taşerona kadro konusunda son açıklamalar nelerdir? Taşerona kadro ne zaman verilecek? Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in taşerona kadro açıklamaları ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Binali Yıldırım'ın ve Mehmet Şimşek'in Taşerona Kadro Açıklamasının Değerlendirmesi

Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yaptığı son açıklamalara tepkilere neden oldu.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yaptığı taşeron işçi açıklamasına şu ifadeleri kullandı:  "Aile yardımından tutun tatil konusuna kadar kadrolu işçilerin sahip olduğu hemen hemen bütün haklarını kanunla garanti altına aldık. Dolayısıyla hizmet alımı yoluyla kamuda çalışan işçi kardeşlerimizin kadrolu işçilerden çok fazla bir farkı yok. Geriye bir tek kadro talebi var ama fiiliyatta biz zaten gerekenleri yaptık."

Mehmet Şimşek'in Açıklamasının Değerlendirmesi: Taşeron işçilere birçok hak tanındığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kadro meselesini adeta ikinci plana attı. Madem taşeron işçilerle kamuda çalışan kadrolu işçilerin pek bir farkı kalmadı; o zaman aradaki son farkı da ortadan kaldırıp taşeron işçileri kadrolu yapalım. Taşeron işçilerin kadroya alınması, devletin de omzundan büyük bir yükün kaldırılmasına vesile olur. Taşeron şirketlere ödenen masrafların hemen hemen tamamı devletin cebine kalır.

Binali Yıldırım'ın Açıklamasının Değerlendirmesi

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomiyi ilgilendiren meselelerin meclisin bayram tatilinden sonraya kaldığını söyledi. Bununla birlikte taşeron işçilerin de kadro meselesinin de meclis tatilinden sonra görüşüleceği bekleniyor. Ancak bu açıklama daha önceden de yapılmış ve konu yine gündeme gelmemişti. 16 Nisan öncesinde Naci Ağbal 21 Mart'ta kadar taşerona kadro meclise gelecek demişti. Ancak konu yine gündeme gelmemişti.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.