Binlerce İşsiz Mezun, TSK Personel Alımındaki Yaş Haddinin Düzenlenmesini İstiyor

Binlerce lisans ve ön lisans mezunu işsiz vatandaş, TSK tarafından yayımlanan personel alımı ilanındaki yaş haddinin düzenlenmesini istiyor.

Yayınlanma:
Binlerce İşsiz Mezun, TSK Personel Alımındaki Yaş Haddinin Düzenlenmesini İstiyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, son dönemlerdeki terör operasyonları nedeniyle mesleklerinden ihraç edilen yaklaşık olarak 30 bin personelin yerine yeni personel alımı olacağı belirtildi.

Binlerce işsiz vatandaş tarafından sabırsızlıkla beklenen personel alım ilanının yayımlanmasının ardından ise başvuru heyecanı da başladı. İlgili personel alımına başvurular 17 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında alınacak olup, başvurular Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinde yer alan ön başvuru formunun doldurulması ile online olarak alınacaktır.

Yaş Haddi Tepkisi

Yaş haddi yüzünden ilgili ilana başvuruda bulunamayan adaylar, bu durum hakkında bir düzenlemenin yapılmasını merakla ve ümitle bekliyor. TSK personel alımı için yayımlanan kılavuzlarda ilgili ilanlara başvuracak adaylarda istenen yaş sınır şu şekilde belirtilmiştir:

Muvazzaf Subaylık Başvurusu İçin İstenen Yaş Haddi

Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular).

Muvazzaf Astsubay Başvuru İçin İstenen Yaş Haddi

01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 2 yıl süreli yüksek öğretimi bitirenler için 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular) olmak, 4 yıl ve daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular) olmak.

Yaş haddinin bu olması binlerce adayın yaş haddi sebebiyle bu personel alımına başvuruda bulunamaması anlamına geliyor. Lisans veya Ön Lisans bölümlerinden mezun olup yıllarca sınav ve mülakat engellerine takılıp kamuya atanamayan adaylar, bu ilan için belirlenen yaş haddinin düzeltilmesini istiyor.

Öte yandan yaş haddinin arttırılması sonucu ilgili alımlara başvuru sayısının artacağı ve bununla beraber başvuran nitelikli personel sayısının da artacağı belirtiliyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.