Binlerce Suriyeli Vatandaştan Eve Dönüş!

Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı ülkemize kaçan binlerce Suriyeli evlerine dönmek için hazırlanıyor. Suriye’ye gitmek için kuyruk oluşturuldu.

Yayınlanma:
Binlerce Suriyeli Vatandaştan Eve Dönüş!

AFED bölgesinde yaşam süren binlerce Suriyeli evlerine dönmek için kuyruk oluşturdu. Binlece suriyeli Cilvegözü sınır kapısına akın etti. Türkiye’de afet bölgesinde iki çocuğuyla birlikte kalan 48 yaşındaki Abbas Albakur evinin tamamen yıkılmış olduğunu söyledi. İki çocuğunu da yanına alarak Suriye’deki İdlib kentine gitmek için yola koyuldu. Suriyeli vatandaş Abbas Albakur, Suriye’de sorunların olduğunu ama Türkiye’nin sorunlarının Suriye’ye göre çok daha fazla olduğunu söyledi.

Suriyeli vatandaşlar Türkiye’den kendi ülkelerine doğru gitmek için kuyruk oluştururken, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Pek çok Suriyeli vatandaş, kendi ülkelerine nazaran Türkiye’deki sorunların çok daha fazla olduğunu söyledi.

suriye.webp

Depremde Her Şeyini Kaybetmiş!

10 senedir Türkiye’de yaşayan Futhaim Sahab, ülkemizde yaşanan deprem sonrasında her şeyini kaybetmek zorunda kaldığını söyledi. Sahab, imkanlar elverdiği sürece Suriye’de yaşam sürebilecek olduğunu söyledi.

Bayram tatilinde ülkesine gidenlerin dönüşü yasaklanmıştı. Deprem ardından verilen yasaklar, bir süreliğine kaldırıldı. Birleşmiş Milletler’e göre de depremin vurgun yapmış S olduğu kentte toplamda 1.74 Suriyeli göçmen yaşıyordu. Suriye’de de Kahramanmaraşlı merkezler’de ikamet eden pek çok Suriyeli vatandaşlarda, kendi vatandaşlarımızda olduğu gibi depremden çok fazla etkilendi. Hatta pek çok Suriyeli vatandaş yakınlarını da kaybetmek durumunda kaldı.

Kuyruk Oluşturuldu!

Suriye’de de Kahramanmaraşlı merkezlerden kaynaklı olarak bine yakın Suriyeli vatandaş hayatını kaybetmek zorunda kaldı. Suriyeli vatandaşlar ülkelerinin yolunu tutmak için kuyruk oluşturdu. Ülkelerinde yaşamış olduğu iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınarak yaşamak zorunda olan Suriyeliler artık kendi evlerine geri dönüyor.

Depremden etkilenen Suriyelilerin, Türkiye’deki koruma statüleri bitmemesi için geçici olarak kendi evlerine dönme izni verildi. İki ülke arası Cilveligözü sınır kapısında, Suriyeli vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Karar açıklanır açıklanmaz 1795 Suriyeli vatandaş evlerine dönmek için hemen yola koyulmaya başladı. Türk Makamları tarafından da sığınmacı Suriyeli vatandaşlara geçici olmak kaydıyla ülkelerine giriş yapma izni verildi. Bunu duyan Suriyeli vatandaşlar da uzun kuyruklar oluşturdu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.