Bir Zamanların Efsanesi Nokia Logosunda Yeniliğe Başvurdu!

Bir zamanların efsanesi olarak nitelendireceğimiz Nokia, logosunda yeniliğe gitme kararı aldı. Uzun bir süredir aynı kimlikle yer alan Nokia, farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Yayınlanma:
Bir Zamanların Efsanesi Nokia Logosunda Yeniliğe Başvurdu!

Nokia’dan 60 sene sonrasında marka kimliği kararı alındı. Şimdiye kadar böyle bir girişimde bulunulmazken 60 sene sonrasında Nokia’dan logo değişikliği yapılma kararı alındı. Uygun fiyatlı şekilde teknoloji pazarında yer vermiş olduğu telefonları, talep görmesine neden oluyordu. Nokia’nın özellikle uygun fiyatlı şekilde modellerini sunuyor olması da dikkatleri üzerine çekmesine neden oluyordu. Bu nedenle her ne kadar eskisi kadar efsanevi alanlara sahip olması bile yine de uygun fiyatlı modellerin pazardaki potansiyel müşterileri bulunuyordu.

Şirket son dönemde düşük fiyatlı modellere yer verdi. Tasarımlarında daha çok uygun maliyet koşulları baz alındı. Çünkü şirket tarafından alınan karar doğrultusunda daha uygun fiyatlı bir telefon sahibi olmak isteyenleri memnun edecek şekilde bir üretim yapılıyordu.

60 Yıldan Sonra İlk Kez Kimlik Değişimi

Uygun fiyatlı telefonlarıyla adından söz ettiren Nokia’nın bu seferde konuşulan konularından biri de 60 yıl sonra ilk kez kimliğinin değiştirilmesi oldu. Şirketin baktığımız zaman 5G destekli cihazları da geliştirilmeye devam edilirken, diğer yandan yeni bir karar daha alarak logosunda değişiklik yapmaya başladı. Sürekli telefonlarla anılan bir şirket olması, bu alışkanlığı değiştirmeye odaklı denebilir. Çünkü Nokia artık telefonlarla anılmak istemiyor ve bu nedenle bu alışkanlığı değiştirmeye çalışıyor.

Teknolloji pazarındaki savaşını kaybetmiş olan Nokia, 2014 senesi itibariyle tüm işini Microsofta satmıştı. Şimdilerde şirket tarafından yeni belirlenmiş olan en önemli hedeflerden biri de Telekominasyon ağ ekipmanı oluşturmaya çalışması olacak. Bütçeye uygun olacak şekilde android üreticileri ile rekabet ortamına girme hedefi içerisinde yer alıyor. Bu nedenle akıllı telefon serisini oluşturmaya çalışırken bir yandan da fiyat kriterini de belirliyor. Yüksek fiyatlı akıllı telefon modellerinde geri planda kalan Nokia’nın bu sefer ki yeni planı android üreticileriyle rekabet ortamına girecek makul fiyatlı cihazları ortaya sürmek. Bir yandan bu düşüncelerini değiştirmek için girişimlere başlarken bir yandan da yeniliğe logosunu değiştirerek başladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.