Birbirine 750 Işık Yılı Yakınlıkta İki Kara Delik Keşfedildi

Şimdiye kadar çok sayıda kara delik keşfedildi. Ancak son yapılan keşiflerle birlikte birbirine en yakın konumda olan kara deliklerin keşfi yapıldı. İşte bu noktada, kara deliklerin olası birleşmesinden sonra ne olacağı sorusu...

Yayınlanma:
Birbirine 750 Işık Yılı Yakınlıkta İki Kara Delik Keşfedildi

Şimdiye kadar çok sayıda kara delik keşfedildi. Ancak son yapılan keşiflerle birlikte birbirine en yakın konumda olan kara deliklerin keşfi yapıldı. İşte bu noktada, kara deliklerin olası birleşmesinden sonra ne olacağı sorusu sorulmaya başlandı.

Kara delikler, yüksek çekim kuvvetinin bulunduğu ve ışık da dahil olmak üzere hiçbir maddenin kaçamayacağı yapılardır. Gizemleri henüz tam olarak çözülemeyen bu deliklere dair çok sayıda örnek keşfedildi.

Atmaca Çölünde bulunan ALMA teleskobunu kullanan bilim insanları, aralarında sadece 750 ışık yılı olan iki kara delik keşfetti. Bu kara delikler aynı anda büyümeye devam ediyor. Bilim insanları, söz konusu keşfin şimdiye kadarki en yakın iki kara delik olduğunu açıkladı.

The Astrophysical Journal Letters isimli bilimsel dergide yayımlanan araştırmada, bilim insanların dünyadan 500 milyon ışık yılı uzaklıktaki Yengeç Takımyıldızını incelerken bu keşfi yaptıkları ifade edildi.

Birkaç Yüz Milyon Yıl Sonra Birleşecekler

Keşfedilen kara deliklerin arasındaki mesafenin sadece 750 ışık yılı olduğu ifade edildi. Diğer kara delikler arasındaki mesafelere kıyasla çok yakın oldukları açıklandı. Ancak birleşmelerini birkaç yüz milyon yıl süreceği belirtildi.

birbirine en yakın kara delikler

Birleşme sonrasında ne olacağına dair farklı teoriler geliştirilmeye başlandı. Bunların başında ise birleşme sonrasında çekim güçlerinin çok daha yüksek olacağı görüşü geliyor. Bu birleşmenin Samanyolu Galaksisini etkilemesi ise beklenmiyor. Dolayısıyla dünya için korkacak bir durum yok.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.