BLACK MİRROR DİZİSİ HAKKINDA

Black Mirror; 2011 tarihinde yayınlanmaya başlayan İngiliz televizyon dizisi. Diziyi kısaca günümüz ve gelecek teknolojilerinin bizlere yararları, zararları, sosyal medya olgusunun bizi sürüklediği sanal evren ve yargılarımızı...

Yayınlanma:
BLACK MİRROR DİZİSİ HAKKINDA

Black Mirror; 2011 tarihinde yayınlanmaya başlayan İngiliz televizyon dizisi. Diziyi kısaca günümüz ve gelecek teknolojilerinin bizlere yararları, zararları, sosyal medya olgusunun bizi sürüklediği sanal evren ve yargılarımızı değiştiren etkiler olarak tanımlayabiliriz.

Dizinin çok konuşulmasının sebeplerinden bahsetmek gerekirse öncelik olarak çoğunlukla gerçekleşebilecek günümüz teknolojinin bizlere yapabilecekleri söylenebilir. Daha sonra, sosyal medyanın bizlere farkettirmeden kendi eksenine alıp çıkmamıza izin vermemesi ve kendi yargılarını benimsetmesi olarak söylenebilir. “Kara aynanın içinde miyiz yoksa dışında mıyız?” Sorgulatan yapı içerisinde konuları profesyonel bir şekilde bizlere sunuyor…

Black Mirror her ne kadar dizi

olarak geçse de her bölüm birbirinden bağımsız farklı bir hikâye (konu

bütünlüğü, farklı kişiler) olarak yayınlanmaktadır.


Toplam Yayınlanan:

Sezon 1 - 3 Bölüm

Sezon 2 - 4 Bölüm

Sezon 3 - 6 Bölüm

Sezon 4 - 6 Bölüm

Charlie Brooker (İngiliz yazar, yapımcı ve eleştirmen. Black Mirror dizinin yaratıcısı): “5. sezon için distopik ve negatif kurgular yerine daha iyimser bölümler ve hikayeler çekmek üzere çalışıyoruz. Dizinin ilginç olarak kalmasını sağlamaya çalışacağız.”

Sezon 5 - 3 Bölüm


Diziyi izledikten sonra Twitter, İnstagram, Facebook, YouTube gibi sosyal medya mecralarında olan tüm hesaplarınızı kapatmayı düşünebilirsiniz. İnternet dünyası ne kadar tehlikeli olabilir diye düşünenlerin özellikle izlemesini tavsiye ediyoruz.

Kaliteli Dizi-Film Önerileri için: Twitter-İnstagram-Facebook @sinemabagimlisi hesabını takip edebilirsiniz. Son Dakika gelişmelerinden haberdar olmak için güncel 5haber.com sitemizi takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.