BM: Depremler 210 Milyon Ton Enkaza Sebep Oldu

Birleşik Milletler dünya çapında meydana gelen depremler ile ilgili açıklama yaptı. UNDP tahminlerine göre 210 milyon ton enkaz söz konusu..

Yayınlanma:
BM: Depremler 210 Milyon Ton Enkaza Sebep Oldu

Birleşmiş Milletler tahminlerine göre 116-210 milyon ton enkaz meydana geldi. Gölcük depremi ile toplam enkaz 13 milyon olmuştu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türkiye’deki nedenlerden kaynaklı tam 210 milyon enkaz oluştuğu tahmin ediliyor. Türkiye’deki depremler sonucunda meydana gelen 210 milyon enkazın kaldırılması için gerekli desteğin verilecek olduğuna dair açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletlerin program kapsamında yapmış olduğu açıklamasında Türkiye’nin yararlanması amacıyla bir milyar dolarlık acil yardım fonundan bir kısmının da enkazı kaldırılması için harcanacak olduğunu belirtti.

752x395-enkaz-altindaki-depremzedeleri-arayip-dalga-gectiler-1675682698269.webp

Çevre Dostu Enkaz Yönetimi Baz Alınacak

Birleşmiş Milletler enkaz çalışmalarında çevre dostu enkaz yönetimi baz alınmış olacak. Enkaz yönetim çalışmalarında hedeflenen, molozon kaldırılarak enkaz içerisinde bulunan hammaddelerin geri dönüşümünün yapılmasına ilişkin bir planlama içerisinde oldukları belirtildi.

Birleşmiş Devletler yapılacak enkaz kaldırma çalışmalarında yöre sakinlerinin hem istihdam hem de geçimlerine dair kaynakların yaratılacak olduğunu söyledi. UNDP olarak acil müdahaleye ihtiyaç durumunda desteklerin verilecek olduğunu, hayatın da normale dönmesi için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

89.webp

Milyonlarca Enkaz Oluşumu Yaşandı!

Türkiye’deki korkunç şekilde yaşanan depremler milyonlarca enkazın oluşmasına neden oldu. Enkaz kaldırma çalışmaları için gerekli desteğin verilecek olduğunu söylerken, enkaz kaldırma çalışmalarında hedeflenen çevre dostu enkaz yönetimi olacak. Depremle ilgili olarak UNDP tarafından ilk tahminler yapıldı. Yapılan tahminler neticesinde 116-210 milyon ton enkazın oluştuğuna dair bilgi sunuldu.

Gölcük depremine de vurgu yapılırken, deprem sonrasında meydana gelen enkaz 13 milyon ttonu bulmuştu. UNDP acil şekilde yapılacak müdahale için ekiplerini yollama konusunda hazır bekliyor. Aynı zamanda Hatay’ın Büyükşehir Belediyesine de 160 adet kadar 770 litrelik çöp konteyner, 54 ton bin kilogram sönmüş kireç ve 10 bin litrelikte dezenfektan teslimi yapıldığını belirtti. Türkiye’deki depremlerden sonrası meydana gelen tonluk enkaz sonrasında gerekli öngörüldüğü zaman enkaz çalışmaları için ekipler yollanacak. Enkaz çalışmaları için bütçe ayrılarak kullanılmaya başlanacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.