BM'den Flaş İsrail Kararı!! 'Hemen ve Tamamen Durdurun'

Bugün toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından alınan karar ile İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bulunan yerleşim faaliyetlerini durdurulması istendi.

Yayınlanma:
BM'den Flaş İsrail Kararı!! 'Hemen ve Tamamen Durdurun'

Birleşmiş Milletler'den şok İsrail kararı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail'in işgali altında bulunan Filistin topraklarında yasadışı tüm yerleşim faaliyetlerini "hemen ve tamamen" durdurmasını öngören karar tasarısını kabul etti. Güvenlik Konseyi üyesi olarak oylamaya karılan 15 ülkeden 14'u karar tasarısı için 'evet' oyu verirken, veto hakkı bulunan ancak bu hakkı kullanmayan ABD 'çekimser' oy kullandı.

Güney Sudan'a Silah Ambargosu Tasarısı Reddedildi

BM konseyinde alınan bir diğer kararda ise, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne ABD tarafından sunulan ve Güney Sudan'a silah ambargosu uygulanmasını öngören tasarı kabul edilmedi. Tasarıya BM Güvenlik Konseyi üyelerinden 7 ülke 'evet' oyu verirken, Çin, Japonya, Rusya, Angola, Mısır, Malezya, Venezuela ve Senegal 'çekimser' oy kullandı. Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesi için daimi üyelerden ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere'nin veto etmemesi ve en az 9 evet oyu alması gereken tasarının oylanmasından sonra bir açıklama yapan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, önerilen silah ambargosunun ve hedeflenen yaptırımların "cezasızlık kültürünü sona erdirmeye, en azından şiddeti azaltmaya" yönelik olduğunu söyledi. Power, karar tasarısını desteklemeyen Güvenlik Konseyi üyelerinin büyük bir kumar oynadıklarını, yaşanabilecek felaketlerin bedelini ise Güney Sudan halkının ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, politika haberlerinden, dünya haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.