Bodrum'da Paralarını Alamayan Taşeron İşçiler İntihar Girişiminde Bulundu

Bodrum'da paralarının ödenmediği gerekçesiyle 2 işçi, bir inşaatın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. İnşaat şirketi suçu taşeron şirkete, taşeron şirket ise suçu inşaat şirketine atıyor. Peki işçinin durumu ne olacak?

Yayınlanma:
Bodrum'da Paralarını Alamayan Taşeron İşçiler İntihar Girişiminde Bulundu

Bodrum'da iki inşaat işçisi, kendilerine ödenecei söylenen miktarın ödenmediğini söyleyerek inşaatın çatısına çıkıp intihar etmek istedi.

Bodrum'da bulunan bir inşaatın boya ve badana işlerini yapan 2 işçi, alacakları olan 6 bin liranın ödenmemesini gerekçe göstererek 3 katlı bir inşaatın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi ile birlikte olay yerine gelen Jandarmanın işçileri ikna etmesi ile sonucu işçiler, intihar etmekten vazgeçti.

Bodrum'da bulunan Mumcular Mahallesindeki bir inşaatın boya ve badana gibi işlerini yapan evli ve 3 çocuk babası 44 yaşındaki Turan S., kendisiyle birlikte 6 işçinin, toplam 6 bin lira alacağı olduğunu önü sürüp, ödeme yapılmadan işten kovuldukları gerekçesiyle 1 ay önce, jandarma ve savcılığa giderek, inşaatın sahibi E.Ş. ve taşeron C.Ç. hakkında şikayetçi oldu. Geçen zamana rağmen ödemenin yapılmadığını belirten Turan S., iş arkadaşı boya ustası Yusuf B. ile birlikte, bu sabah, çalıştıkları 3 katlı inşaatın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Ancak Turan S. ve Yusuf B., jandarmanın engellemesiyle burada kalamadı ve indirildiler. Turan S. ve Yusuf B., ifadelerine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü, ardından da serbest bırakıldı.

İnşaat sahibi E.Ş. yaptığı açıklamada, "Biz mal sahibi olarak inşaatın badana, boya, sıva ve benzeri işlerini taşerona veririz. Bu işçileri tanımayız. Paraların tamamını taşerona ödedik, bizimle bir alıp verecekleri yok. Bu da yetmiyormuş gibi taşerondan paralarını alamayınca işyerime gelip personelimi tehdit etmişler. Biz de savcılığa bu yönde ifade verdik, suç duyurusunda bulunduk" dedi. Taşeron C.Ç. ise "Bu kişilerin benden alacağı yok. İnşaat sahibinden paralarını alacaklar" diye konuştu.

5haber.com  | Bodrum

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.