Borgwarner Beklenmeyen Bir Anda Hamle Yaptı! Karşımıza Elektrikli Ticari Araç Batarya Sistemiyle Çıkıyor!

Avrupalı bir üreticinin ilk ağır hizmet tipi elektrikli kamyon serisi, küresel satış sonrası otomotiv endüstrisine son teknoloji ürünler sunan ve Delphi Technologies'i bünyesinde barındıran BorgWarner'ın AKASOL ultra yüksek enerjili...

Yayınlanma:
Borgwarner Beklenmeyen Bir Anda Hamle Yaptı! Karşımıza Elektrikli Ticari Araç Batarya Sistemiyle Çıkıyor!

Avrupalı bir üreticinin ilk ağır hizmet tipi elektrikli kamyon serisi, küresel satış sonrası otomotiv endüstrisine son teknoloji ürünler sunan ve Delphi Technologies'i bünyesinde barındıran BorgWarner'ın AKASOL ultra yüksek enerjili akü sisteminden güç alacak. 18 tonluk 4x2 sabit dingilli ve 26 tonluk 6x2 sabit dingilli kamyonun seri üretimine 2024 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.

Sistemin Güvenlik Konuları da Çözüldü

Avrupalı bir şirket tarafından üretilen ilk ağır hizmet elektrikli kamyon serisi, yine Delphi Technologies'i de içeren BorgWarner tarafından desteklenecek. Çok fazla enerji gerektiren 747 volta kadar elektrik enerjisi iletim sistemleri için tasarlanan her bir 9 AKM batarya paketi, kurulum için gerekli tüm konektörlere sahiptir ve 98 kWh enerji depolayabilir. 4x2 kamyon üç paketten 294 kWh, 6x2 araç ise dört paketten 392 kWh enerji tüketiyor. Araç yükünü artırmak için batarya küçük ve hafif yapılmıştır. Toplam sahip olma maliyetini mümkün olduğunca düşük tutmak için, elektrikli ticari aracın (eCV) yaklaşık 4.000 döngülük tahmini bir ömrü vardır. Ayrıca çok seviyeli koruma ve sıvı soğutma gibi özellikler sistemin güvenliğini de artırır.

Menzil Beklenenden Daha Çok Artacak

“Bu üretici ile daha önce batarya sistemimizin daha eski bir versiyonunu kullanan yüksek voltajlı prototip araçlar üzerinde çalışmıştık. Ortaklığımızı sürdürmekten gurur duyuyoruz” şeklinde konuşan BorgWarner Global Akü ve Şarj Sistemleri Başkan Yardımcısı Henk Vanthournout şöyle devam etti:  “Bu heyecan verici yeni projede müşteri, önceki modele göre enerji yoğunluğunda yüzde 50 artış sağlayan ultra yüksek enerjili batarya sistemimizin en son neslinden yararlanıyor. Bu gelişim, araç menzilini önemli ölçüde artırarak, onu uzun mesafeli elektrikli ticari taşımacılık için ideal çözüm haline getiriyor.” Delphi Technologies Satış Sonrası, 150'den fazla ülkede varlığını sürdürmekte ve 2 bin 400'den fazla servis noktası içeren global ağıyla orijinal ürün kalitesi uzmanlığında yazılım çözümleri sunmaktadır. Şirket, binek ve ticari araçların yanı sıra dünya çapında tarım, denizcilik ve endüstriyel araç pazarlarına da hizmet vermektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.