Bu Kumandalar Daha Çok Yaygınlaşacak! Kendini Ortamdan Şarj Edecek!

Düşük enerjili cihazların pil gerektirmediği bir dünya düşünün. Ayrıca bunun sonrasında çevrenin ne kadar iyi olacağını da düşünün. Bu teknik bunu başarmayı vaat ediyor.

Yayınlanma:
Bu Kumandalar Daha Çok Yaygınlaşacak! Kendini Ortamdan Şarj Edecek!

Artık Pillere İhtiyacımız Kalmayabilir

Her ortamda bir miktar ışık vardır ve bu ışığı faydalı elektrik enerjisine dönüştürmenin yolunu bulan Ambient Photonics ve uzaktan kumandanın daha az enerji kullanmasını sağlayan Universal Electronics, bunu yapabilen ilk kontrolleri yaratmanın eşiğinde. Kendilerini çevreden şarj ederler. Sonuç olarak, bir uzaktan kumanda geleneksel kullanım ömrü boyunca veya 7 yıl içinde artık 14 pil gerektirmeyecek. Bu önemsiz görünebilir, ancak yılda 225 milyon televizyon satıldığını düşündüğünüzde, gerçekten 3,15 milyar daha az pil satılıyor.

Özel Oluşturulan Yazdırılabilir Boya Bazlı Güneş Pilleri Gündemde

İşletme, bu tekniğe ulaşmak için özel olarak oluşturulmuş yazdırılabilir boya bazlı güneş pilleri kullanmayı planlıyor. Bu teknoloji bir süredir ortalıkta dolaşıyordu, ancak şirketin geliştirdiği yöntemler sayesinde artık düşük ışıkta üç kat daha fazla enerji üretebiliyor. Universal Elektronik ise kontrollerde yapı ve çip için çok daha az enerji kullanmayı hedefliyor. İlk başta ışığın yetmeyeceğine inanırdık ama uzaktan kumandanın gün boyu ve insanlar gece yatana kadar ışıklı bir ortamda çok fazla zaman geçirdiğini ve sadece kısa süreli çalıştığını fark ettiğimizde bu durum gerçekten net bir şekilde tersine dönebilir.

1400x1400samsung-dan-radyo-dalgalari-kullanarak-sarj-olabilen-kumanda.jpg

Aslında sadece konuya kumandalar olarak bakmamak gerek. Takip edilebilir köpek tasmalarından, pil değişimi gerektirmeyen airtag’lere hatta şarjı daha uzun giden kablosuz kulaklıklara kadar birçok alanda tek kullanımlık piller hayatımızın dışına çıkabilir veya şarj ihtiyacımızı azaltabilir. Tabii ki bir ürünün fikir aşamasından hayatımıza girmesi için seri üretime ihtiyacı var ve bu da fabrika anlamına geliyor. Şirket bu yüzden aldığı 31 milyon dolarlık yatırım ile 4000 metre kare alana sahip “The Ambient Fab 1” isimli fabrikasını Kaliforniya’da kurmaya başladı. Fabrika 2023 ortası itibari ile ilk ürünleri müşterilere teslim etmesi bekleniyor. Müşteriler ise elektronik ve internete bağlı ufak cihaz üreticileri olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.