Bu Kurumlarda Çalışan İşçiler Kadroya Alınacak (Kadroya Geçiş 3 Ay İçinde)

Taşerona kadro düzenlemesi kapsamına alınan kurumların tam listesi belli oldu. Bu kurumlarda çalışan taşeron personeller düzenleme kapsamına alındı ve kamuda daimi işçi olacaklar.

Yayınlanma:
Bu Kurumlarda Çalışan İşçiler Kadroya Alınacak (Kadroya Geçiş 3 Ay İçinde)

Taşeron işçileirn kadroya geçiş süreçleri önceki gün yayımlanan yeni KHK ile sağlandı. Kadroya geçiş süreci tamamlandıktan sora işçiler hangi kurumlarda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınıp hangi kurumlarda çalışanların kadroya alınmayacağını araştırmaya başladı. Biz de 5haber.com olarak önceki gün kaleme aldığımız haberimizde kadro kapsamında alınmayan kurumların listesini paylaşmıştık. (İlgili haber için TIKLAYIN) Bu haberimizde de kadro düzenlemesi kapsamına alınan ve bünyesinde çalışan işçilerin kadroya geçeceği kurumları kaleme aldık.

İşte taşeron düzenlemesi kapsamında personelleri kadroya geçecek kurumların listesi:

Taşeron düzenlemesinde kadroya geçiş süreleri ile ilgili Bakan Sarıeroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Burada milat 4 Aralık 2017 olacak. Kadroya alınacak olanlar için güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılacak. 10 gün içinde  kurumuna başvuracak olan taşeron çalışana, kurum yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınav yapacak. Geçiş süreci 90 gün sürecek. İl özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşlarda çalışan taşeron işçiler de artık belediyelerin kendi şirketlerinde istihdam edilecek. Bugüne kadar 4/C (özelleştirme uygulamaları sonucu sözleşmeleri sona eren ve geçici personel olan) çalışanlar, artık 4/B (sözleşmeli personel) statüsüne geçirilecek va artık 4-C statüsü olmayacak. Mevsimlik geçici işçilerin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri, kurum ve kuruluşların talebi üzerine 4 ay kadar daha uzatılabilecek."

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Taşerona kadroda son haberler için TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.