Bu Şehirlerde Yaşayanlar Dikkat! Olağanüstü Kuraklık Dönemi Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce paylaşılan raporlar Türkiye’de 31 şehirde olağanüstü kuraklık yaşandığını gösteriyor. Peki Türkiye’de kuraklık çeken bölgeler ve şehirler nereleri? İşte tüm detaylar.

Yayınlanma:
Bu Şehirlerde Yaşayanlar Dikkat! Olağanüstü Kuraklık Dönemi Geliyor!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrasında milyonlarca yurttaş etkilendi. Afetin tekrardan gündeme geldiği bu dönemde bir açıklamada Meteoroloji’den yapıldı. Meteoroloji genel müdürlüğünce açıklanan verilere göre, Türkiye kuraklıkla karşı karşıya.

Tehlike çanlarının gün geçtikçe daha da yüksek sesle çaldığı ve Türkiye’de 31 şehrin kuraklık riskiyle karşı karşıya olduğu aktarıldı. Kuraklık sebebiyle İstanbul’daki barajların doluluk oranlarının yüzde 35’e kadar gerilediği paylaşıldı. Ayrıca son 22 yılın en sıcak Ocak ayı yaşanıyor.

24.jpg

Kuraklık Yaşayan 31 Şehir

Uzmanlardan gelen bilgilere göre 31 ilde olağanüstü kuraklık bulunuyor. Bursa’da şehre su sağlayan barajların son 40 yılın en düşük seviyelerde oluğu biliniyor. Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ve bir an önce eylem planlarının yapılması gerektiği uzmanlardan tarafından dile getiriliyor.

İstanbul kentine büyük bir ölçüde su sağlayan barajların doluluk oranları bugün itibariyle yüzde 35 seviyelerine gerilemiş durumda. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında baraj doluluk oranın yüzde 80 olduğu aktarılmıştı. Meteoroloji tarafından paylaşılan harita:

25.jpg

Önlemlerin Alınması Gerekiyor

Uzmanlar önlemlerin alınmaması halinde temiz ve kullanılabilir suya erişmek ilerleyen yıllarda çok zor olabilir. Türkiye’nin su sorunuyla karşı karşıya kaldığı ve önlemlerin daha fazla ertelenmemesi gerektiği aktarılıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.