Bugün PTT'ler, Bankalar ve Hastaneler açık mı, yoksa yarım gün mü açık?

Bugün bankalar açık mı? PTT'ler bugün günü çalışacak mı? 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramında kamu kurumları açık mı? Kamu kurumları yarım gün açılacak mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Bugün PTT'ler, Bankalar ve Hastaneler açık mı, yoksa yarım gün mü açık?

1 Mayıs tarihinin gelmesi ile birlikte en çok araştırılan konulardan biri bankaların, PTT'lerin ve hastanelerin açık olup olmadığı sorusu oldu. Peki 1 Mayıs günü Bankalar açık olur mu? PTT'ler 1 Mayıs günü açık olacak mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2009 yılında alınan karar ile 1 Mayıs günü resmi tatil olarak ilan edilmişti. 1 Mayıs'ın resmi tatil olarak ilan edilmesi ile o günden bu yana bugün resmi tatil olarak kabul edilir.

1 Mayıs'ın Pazartesi gününe denk gelmesi ile birlikte resmi tatilde bankalar açık olacak mı sorusu araştırılıyor. 1 Mayıs Pazartesi gününün resmi tatil olması vesilesi ile okulların da açık olup olmayacağı sorusu soruluyor.

1 Mayıs'ta Okullar Açık mı?

1 Mayıs gününün resmi tatil olarak kabul edilmesi ile birlikte okullar ve üniversiteler açık olmayacak. Eğitime 1 günlük ara verilecek.

1 Mayıs'ta Hastaneler Açık mı?

1 Mayıs günü kamu hastaneleri kapalı olacak. Özel hastaneler ise 1 Mayıs günü açık olacak. 1 Mayıs günü ise sağlık sorunlarınız için hastanelerin acil servislerini ziyaret edebilirsiniz.

1 Mayıs'ta PTT Açık mı?

PTT'ler 1 Mayıs gününün resmi tatil olması ile birlikte kapalı olacak. PTT'de işlemi olan vatandaşlar, 2 Mayıs gününü bekleme zorundalar.

Bankalar Açık mı?

Kamu ve özel bankalar, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesi ile kapalı olacak.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, sıcak gelişmelerden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anın haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.