Bugune Kadar Satılan Playstation Sayısı Açıklandı

Sony, 2022 yılının son çeyreğine ilişkin detaylı bir mali rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda Playstation 5 satış rakamları da yer aldı. Rakamlara bakıldığında, satışların ciddi şekilde arttığı görüldü.

Yayınlanma:
Bugune Kadar Satılan Playstation Sayısı Açıklandı

Playstation 5, 12 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürülmüş ve piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra Covid-19 salgını başlamıştı. Bu salgın, Sony’nin yeni cihazı için büyük bir engel olmuştu. Salgın nedeniyle kısıtlamalar başlamış ve kapatılan üretim tesisleri nedeniyle tedarik sıkıntısı ortaya çıkmıştı.

Bu süreçte başlayan çip sıkıntısı, birçok alanı olduğu gibi oyun konsollarını da etkilemişti. Ancak çip krizi bir nebze aşıldı ve birçok alanda düzelmeler görülmeye başlandı. Benzer bir durumun Playstation 5 için de geçerli olduğunu ifade etmek yanlış olmayacaktır. Sony tarafından açıklanan mali raporda, bu durum daha net şekilde görülüyor.

Sony tarafından 2022 yılının son çeyreğine (Ekim, Kasım, Aralık) ilişkin yayınlanan mali raporda, Playstation 5 satış adedi de yer aldı. Bu rapora göre sadece son çeyrekte satılan konsol sayısı 7,1 milyon. Bir önceki çeyrekteki satış sayısı ise 3,3 milyon idi.

1400x1400ps5-i-dik-konumda-kullananlar-dikkat-konsolunuz-bozulabilir.jpg

Bugüne Kadar 32,1 Milyon Adet PS5 Satıldı

Sony tarafından açıklanan son rakamlarla birlikte bugüne kadar satılan PS5 sayısı da belli oldu. Buna göre bugüne kadar 32,1 milyon adet PS5 satıldı. Ocak ayının başında düzenlenen etkinlikte, bir Sony yetkilisi tarafından 30 milyon barajının aşıldığı ifade edilmişti.

Son çeyrek rakamlarının çok iyi gelmesinin arkasındaki temel etkenin tedarik sorununun kısmen çözülmesi olarak gösterildi. Geçtiğimiz aylarda, PS5 satın almak isteyenler bu cihaza bir türlü ulaşamıyordu.

Rakamlara göre PS5, oyun konsolu alanında yeni satış rekorları kıracak gibi görünüyor. SEGA Genesis’i geçen PS5’in yakında Nintendo 64’ü de geçmesi bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.