Bursa'da ByLock Kullandıkları Tespit Edilen 5 Öğretmenden 3' ü Tutuklandı

Bursa'da FETÖ'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında ByLcok kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 öğretmenden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma:
Bursa'da ByLock Kullandıkları Tespit Edilen 5 Öğretmenden 3' ü Tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke genelinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Devam eden soruşturmalar ve operasyonlar kapsamında Bursa'nın İnegöl İlçesinde, terör örgütünün kullandığı şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen 5 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararının verilmesinin ardından ise emniyet ekipleri harekete geçti ve hakkında yakalama kararı bulunan öğretmenleri gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğretmenler, emniyetteki işlemlerinin ve sağlık taramalarının yapılmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 5 öğretmenden 3' ü hakkında tutuklama kararı verildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kurdukları İnegöl Köylerarası Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKEDER) ve İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) aracılığıyla terör örgütü adına eleman temini, himmet, hizmet, bağış, fitre, zekat ve burs adı altında mali finans sağladıkları iddia edilen 5 şüpheli, İnegöl ve merkez Nilüfer ilçelerinde gözaltına alındı. Kapatılan İNESDER Başkanı Metin Kuş ile yönetim kurulu üyeleri İ.H.Ç., A.A., Y.Ç. ve E.D.'nin 'ByLock' kullandıkları ve Bank Asya hesaplarında 100 bin liranın üzerinde para hareketlerinin bulunduğu tespit edildi.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan şüpheliler, bunun ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Metin Kuş, Y.Ç. ve İ.H.Ç tutuklandı, A.A. ve E.D. yurtdışı yasağı uygulanıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem haberlerinden, FETÖ operasyonlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com  adresini takipte kalın.

5haber.com  | Bursa

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.