Büyükelçi Atama Kararları 4 Ekim Tarihli Resmi Gazete Sayısında

Dışişleri Bakanlığına ait Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o atama kararları.

Yayınlanma:
Büyükelçi Atama Kararları 4 Ekim Tarihli Resmi Gazete Sayısında

4 Ekim tarihli Resmi Gazete yazısında Dışişleri Bakanlığına yönelik atama kararları yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama duyurusuna göre Dışişleri Bakanlığında 12 kişi hakkında yer değiştirme kararı alındı. Yapılan Büyükelçi atama kararları şu şekilde duyuruldu:

2016/9115 Karar sayılı atama kararında aşağıda verilen isimlerin karşılarında belirtilen görevlere atanmaları, ilgili kanun ve maddeler gereği uygun görülmüştür.

Atama Kararları

Oman Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevinde bulunan Uğur Doğan hakında merkeze alınma kararı alındı.

Büyükelçi Bakanlık Müşaviri görevinde bulunan Atılay Ersan'ın Oman Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olması kararı alındı.

Büyükelçi Teftiş Kurulu Üyesi görevinde bulunmakta olan Deniz Özmen, Panama Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevinde atandı.

Slovakya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevini sürdürmekte olan Lebiğbe Gülhan Ulutekin, Merkez'e alındı.

Büyükelçi Genel Müdür görevini sürdürmekte olan Hatice Aslıgül Üğdül, Slovakya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevine atandı.

Portekiz Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevini sürdürmekte olan Ebru Barutçu Gökdenizler'iğn merkeze alınması kararı alındı.

Avusturya Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevini sürdürmekte olan Mehmet Hasan Göğüş'ün Portekiz Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevine atanması uygun görülmüştür.

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçisi görevini sürdürmekte olan Mehmet Ferden Çarıkçı'nın Avusturya Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atamasının yapılması uygun görülmüştür.

Sırbistan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevini sürdürmekte olan Mehmet Kemal Bozay'ın Merkeze alınması kararı alındı.

Elçi Genel Müdürlüğü görevini sürdürmekte olan Tanju Biliç'in Sırbistan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevine atanması kararı alındı.

Elçi, Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürmekte olan Muhittin Ahmet Yazal'ın Moğolistan Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevine atanması kararlaştırılmıştır.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.