Büyükelçiye Saldırının Arkasında Hangi Örgüt Var , Saldırı Türk-Rus İlişkilerini Nasıl Etkileyecek?

Önceki akşam Rusya'nın Türkiye Büyükelçisinin öldürülmesinin ardından akıllardaki en büyü soru saldırıyı hangi örgütün düzenlendiği ve saldırı sonrası Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin nasıl etkileneceği sorusu oldu. İşte detaylı bilgi.

Yayınlanma:
Büyükelçiye Saldırının Arkasında Hangi Örgüt Var , Saldırı Türk-Rus İlişkilerini Nasıl Etkileyecek?

Akşam saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıda Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi sonucu tüm gözler Türkiye-Rusya ilişkilerine çevrildi.

Saldırı sonrasında yapılan açıklamalar ve son günlerde Türkiye ile Rusya'nın içerisinde bulunduğu durum ele alınınca, saldırının açık olarak Türkiye-Rusya ilişkilerini zedelemek olduğu açıkça görülmektedir. Bu saldırıyı planlayan ve düzenleyen zihniyetin, iki ülkenin saldırının esas amacını ve saldırı sonrasında takınacakları tavrı hesaplayamamış olması, onları esas amaçlarından etmiştir.

14 Ay Önce de Bir Plan Vardı

24 Kasım 2015 günü Suriye sınır bölgemizde Türk jetlerinin bir Rus savaş uçağını indirmesi sonucu başlayan Türkiye-Rusya krizi o günlerde iki ülkeden gelen açıklamalar ve beraberinde gelen yaptırımlar ile iyice gerilmiş, ikili ilişkiler kopma seviyesine adar gelmişti. Ancak son dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çabalarıyla birlikte ikili ilişkiler eskisinden daha iyi bir konuma gelmişti.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında başlatılan ve gün geçtikçe derinleşen FETÖ soruşturmasında 14 ay önce yaşanan uçak krizinde hain terör örgütünün parmağı olduğu tespit edilmiştir.

Önceki akşam düzenlenen suikastte de görüldüğü üzere bu ve bunun gibi provokasyonlar iki ülke arasını bozmaya ve Türkiye'nin hedefleri ile büyümesini sekteye uğratmaya yöneliktir. Ancak saldırı sonrasında iki ülke yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, ikili ilişkilerin devam edeceği ve bu saldırının ilişkiler zarar vermeyeceği belirtildi.

Rus Devlet Televizyonundan Saldırı Sonrası İlk Açıklama

Rusya Devlet Televizyonundan saldırı ile ilgili yapılan açıklamada, saldırının arkasında FETÖ'nün olabileceği yönünde oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmeleri sonucu saldırının arkasında hangi örgütün parmağı olduğu net bir şekilde kamuoyu ile duyurulacaktır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.