ByLock kullanan 105 bin kişilik liste MİT tarafından savcılıklara gönderildi

MİT tarafından yürütülen ByLock incelemesinde kriptolu haberleşme programını kullandığı belirlenen 105 bin kişilik liste, uzun incelemelerin ardından savcılıklara gönderildi. Listeleri alan savcılıklar ise harekete geçerek bu kişilerin gözaltına alınması için düğmeye bastı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
ByLock kullanan 105 bin kişilik liste MİT tarafından savcılıklara gönderildi

Terör örgütü FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'a yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. MİT tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu habserleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 105 bin kişilik liste, tüm ayrıntıları ile incelenerek savcılıklara gönderildi. Listelerin alınması ile birlikte savcılıklar harekete geçti ve emniyete verdikleri talimatlarla çok sayıda adrese art arda baskınlar düzenlendi.

En Kapsamlı Operasyon Ankara'da

ByLock kullananlara yönelik en kapsamlı operasyon, dün Ankara'da gerçekleşti. Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli yazışma programını kullandığı belirlenen 79 belediye çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 60 kişi, Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışan 19 kişi olmak üzere toplamda 79 kişiye yönelik operasyonu önceki gün düzenlendi. Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin 56'sı aktif olarak belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi. Şüphelilerin toplamda 52'si yakalandı.

Bakanlıklara Operasyon

Belediyelerin yanı sıra Kalkınma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na da ByLock operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarla ByLock kullandığı tespit edilen 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kalkınma Bakanlığı'ndan 30, MEB'den de 30 kişi ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Şüphelilerden 21'i gözaltına alındı.

Cezaevi Yapılanması

Devam eden operasyonlar kapsamında bir darbe de örgütün cezaevi yapılanmasına geldi. Cezaevi yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 6 ilde TEM ekipleri tarafından 75 şüpheli şahsın yakalanması için operasyon başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 10 farklı soruşturma kapsamında başlatılan operasyonun, daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan cezaevi çalışanlarının ifadeleri sonrasında başlatıldığı öğrenildi. Şüphelilerden 45'i yakalandı

Kripto Yapılanması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, terör örgütü FETÖ'nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik devam eden soruşturma kapsamında Ankara'da gizli bir tanığın verdiği ifade doğrultusunda 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, aralarında halen görev yapmakta olan adliye çalışanlarının da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ'nün kripto yapılanması içerisinde yer aldığı belirtilen zanlıların isimlerinin daha önce düzenlenen bazı operasyonlarda ele geçirilen fişleme listesinde de yer aldığı öğrenildi

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.