ByLock Kullanan 42 Polis Tutuklandı - Tutuklu Sayısı 252' e Ulaştı

FETÖ'nün şifreli haberleşme aracı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle 42 polis daha, örgüt üyeliğinden tutuklandı. Bu tutuklamalar ile birlikte tutuklu sayısı 252' ye ulaştı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
ByLock Kullanan 42 Polis Tutuklandı - Tutuklu Sayısı 252' e Ulaştı

15 Temmuz sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan darbe soruşturması kapsamında, örgüt üyelerinin kendi aralarında iletişim kurmaları için kullandıkları Bylock uygulamasının üzerinden tutuklamalar sürüyor. Bylock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 44 polisten 42'si yapılan incelemelerin ardından suçlu bulundu ve silahlı terör örgütü kurmadan hakkında tutuklama kararı verildi.

Ülke genelinde, ilan edilen OHAL kapsamında FETÖ soruşturmaları tüm hız ve kararlılığıyla devam ediyor. Bu kapsamında terör örgütünün mobil üzerinden haberleşme aracı olan Bylock kullandıkları tespit edilen 44 hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan polisler, emniyetteki işlemlerinin ve sorgularının tamamlanmasının ardından İstanbul Çağlayan Adalet Sarayına götürüldü. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan tarafından sorgulanan şüpheliler, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

ByLock Üzerinden Örgüt Lideri ve Yöneticilerinden Emir Alıyorlarmış

Hakimliğe gönderilen sevk yazısında, "Gözaltına alınan şüphelilerin şifreli yazışma uygulaması 'ByLock'u kullandığı, bu program üzerinden örgüt liderinden ve örgüt yöneticilerinden emir, talimat aldıkları ve bu şekilde üzerilerine atılı FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üyesi olmak suçunu tereddütte meydan vermeyecek şekilde ika ettikleri anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tutuklama Sayısı 252' ye Yükseldi

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde alınan ifadelerinin ardından gözaltında bulunan 44 polisten 42'si "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında, "Bylock" programını kullandığı tespit edilen, aralarında emniyet müdürleri, amir ve başkomiserin de bulunduğu 210 kişi tutuklanmştı. Son tutuklama kararı İle birlikte soruşturma kapsamında tutuklanan polis sayısı 252'ye yükseldi. 18 polis de, etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakıldı.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.