ByLock Kullanan Memurların Telefonlarından Çıkanlar Şok Etti

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan memurların telefonlarından çıkanlar şoke etti. Yapılan araştırmalar ile ByLock kullanan memurların çalınan sınav soruları, iddianameler ve ihraç edilen hakim ile savcıların listelerinin bulunduğu ortaya çıktı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
ByLock Kullanan Memurların Telefonlarından Çıkanlar Şok Etti

Terör örgütü FETÖ'nün şifreli yazışma programı ByLock'u kullanan memurların telefonlarından çıkanlar yetkilileri şaşkına çevirdi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanan Serbest Piyasa Kurulundaki memurların, telefonlarından çıkanlar şok etti. Yetkililerden alınan bilgilere göre teknik inceleme raporlarına göre Serbest Piyasa Kurulu memurlarının telefonlarında çalınan sınav sorularının, önemli davaların iddianamelerinin, inceleme raporlarının ve ihraç edilen hakim ile savcıların listeleri çıktı. Hazırlanan inceleme raporlarına göre 8 şüphelinin telefonlarından bunların yanı sıra çok sayıda döküman çıktığı belirtildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından Savcılığa bildirilen FETÖ bağlantılı Özbilim Dershanesi'nde eğitim gören Akın Uysal, telefonundan sık aralıklarla terör örgütü propogandası yapan Sızıntı, Samanyolu, Zaman gibi internet sitelerine giriş yaptı. Ergenekon ve Şemdinli davalarının iddianameleri ile 10 Ekim 2002 günü oluşturulmuş "Sınav Soruları 2002" isimli şifreli bir dosya da Akın Uysal'ın dijital kütüphanesinde tespit edildi. Yapılan incelemede bu soruların 27 Ekim günü yapılan SPK sınav soruları olduğu ortaya çıktı.

Savcıların Listesi Bile Var

Serbest Piyasa Kurulu memurlarından Mustafa Taşdemir ise 2011 yılında FETÖ'nün emniyet imamlarından Osman Hilmi Özdil ile 11 kez görüştüğü ortaya çıktı. FETÖ'ye ait Özel Yavuzselim Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Taşdemir'in telefonunda 15 Temmuz darbe girişimini organize eden isimlerden biri olan firari Adil Öksüz'ün adı ve e-posta adresinin de bulunduğu tespit edildi. HSYK tarafından ihraç edilen hakim ve savcılar ile HSYK kararlarının dijital hali de Taşdemir'in telefonunda bulundu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.