ByLock yazışmaları Başsavcılıklara gönderildi: FETÖ para toplamak için 'Şehit' kavramlarını kullanmış

Siber Suçlarla mücadele Şubesi tarafından devam eden soruşturmada, gün yüzüne çıkarılan ByLock yarışmaları Başsavcılıklara gönderildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
ByLock yazışmaları Başsavcılıklara gönderildi: FETÖ para toplamak için 'Şehit' kavramlarını kullanmış

Terör örgütü FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'a yönelik soruşturma daha da derinleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından soruşturmanın derinleşmesi ile çözülen ByLock yazışmaları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Başsavcılık, terör örgütü FETÖ mensuplarının ByLock yarışmalarına yönelik içerikleri, darbe girişimi ve FETÖ üyelik davalarının görüldüğü mahkemelere gönderdi.

Mesaj İçerikleri Açıklanacak mı?

FETÖ davalarından yargılanan sanıklar ile avukatları, ByLock kullandıklarına dair tespitin tek başına yeterli olmayacağını, ByLock mesaj içeriklerinin açıklanması gerektiğini dile getiriyordu.

Para için Şehit ve Şehitlik Kavramlarını Kullandılar

terör örgütü FETÖ'nün üyelerinin ByLock mesajlarında, FETÖ'ye finansal destek bulabilmek için "şehit" ve "şehitlik" kavramlarının kullanıldığı da dikkatlerden kaçmadı.

ByLock yazışmalarında, Çanakkale'de FETÖ'ye ait bir yurdun bulunduğu sokakta yaşayan şehit ailesinin, yurdun yöneticilerine, çocuklarının düğün masrafları için biriktirdikleri yüklü miktarda parayı vermesi ise şu şekilde aktarıldı:

"Zarfın içinde 96 bin lira para vardı. Müdüre 'Oğlum, bu parayı hizmetinizde harcayın' dedi. Yurt müdürü 'Hayırdır, siz sokağın başında oturan amca değil misiniz?' der. 'Evet oğlum, benim bir evladım vardı. Askere gitmeden önce iş ve evlilik için yüz bin lira biriktirmiştik. Askere gitti, şehit düştü. Evladım biz bu parayı hayrına dağıtalım dedik. 4 bin lirasını dağıttık. Dün gece oğlumu rüyamda gördüm, 'Baba kalan 96 bin lirayı başka yere verme, bizim sokağın yukarısındaki yurda götür. Asıl makbule geçen hayır yeri orasıdır. Hocaefendinin arkadaşlarına şehitler bile gıpta ediyorlar, onların makamına kimse çıkamıyor' dedi oğlum."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.