ByLock'ta Kırmızı Turuncu Mavi Sınıf Kaldırıldı-Tüm ByLock'çular Aynı Kefede

Alınan son dakika bilgilerine göre ByLock listelerinin güncellendiğini ve ByLock'ta az kullandı-çok kullandı-yükledi ama kullanmadı dönemi bitirildi. Tüm ByLock'çuların tek kefeye konduğu öğrenildi. Bu kapsamda 122 bin ByLock'çunun gözaltına alınacağı belirtildi. İşte ByLock hakkında son bilgiler.

Yayınlanma:
ByLock'ta Kırmızı Turuncu Mavi Sınıf Kaldırıldı-Tüm ByLock'çular Aynı Kefede

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında yapılan incelemeler ile FETÖ'cülerin, kendi aralarında kullandıkları kriptolu iletişim ağı ByLock üzerindeki son çalışmalar tamamlandı.

Server'i Litvanya'da bulunan şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanıkları belirlenen 122 bin kişinin kimlikleri tespit edildi.

Sınıflara Ayrıldı

Şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 122 bin kişi arasında bir sınıflandırma yapıldı. Yapılan sınıflandırmada programı sık kullanan ve diğer ByLock kullanıcılaroı ile sürekli iletişim halinde bulunanların isimleri, kırmızı listeye alındı. ByLock kullanan, ancak kimliği henüz tespit edilmeyen kişiler, turuncu, Wi-Fi ağına giriş yaparak ByLock kullanan, bir süreliğini uygulamayı kullananlar ise mavi listeye alındı.

MİT'ten Güncelleme

ByLock listeleri üzerinde yoğun bir çalışma yürürten Milli İstiharat Teşkilatı, son güncellemeleri yaptığı ve 122 bin kişinin adının olduğu ByLock listesini Cumhuriyet Başsavcılıklarına geçtiğimiz günlerde teslim etmişti. Başsavcılıklar tarafından ise, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'na gönderilen 122 bin kişilik ByLock kullanıcı listesinde önceki listelerden farklı olarak renk sınıflandırması yapılmadığı alınan son dakika bilgileri arasında.

Liste Ayrımı Yapılmayacak

Haber Türk Gazetesinde yer alan habere göre renk sınıflandırmaları kaldırıldı ve artık ByLock listelerinde sık kullandı, az kullandı veya yükledi ama kullanmadı sınıflandırması kaldırıldı. MİT tarafından hazırlanan listede bulunan 122 bin kişi hakkında gözaltı kararı verileceği ve gözaltına alınan kişilerin yargılanmalarında yazışmalarına bakılacak.

TÜBİTAK'ta Ekip Oluşturdu

Öte yandan ByLock ile ilgili Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve TÜBİTAK'tan oluşan bir ekibin de rapor hazırlamak için çalışma başlattığı edinilen son dakika bilgileri arasında. Bu ekip tarafından hazırlanacak raporun mesaj içerikleri ile ilgili olacağı ileri sürüldü.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.