ByLock'tan İlk Tutuklama Geldi (2 FETÖ Üyesi ByLock'tan Tutuklandı)

İzmir'de devam eden FETÖ PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli yazışma programı ByLock'u kullandıkalrı gerekçesiyle 2 kişi hakkında tutuklama verildi. İşte verilen tutuklama kararı ve detaylar.

Yayınlanma:
ByLock'tan İlk Tutuklama Geldi (2 FETÖ Üyesi ByLock'tan Tutuklandı)

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanmak suçlamalarından yargılaması devam eden iş adamları Faruk S. 6 yıl 3 ay, Okan M. ise 9 yıl hapis cezası adlı. Bu kararlar ile birlikte İzmir'de ilk defa Bylock'tan ceza kesilmiş oldu.

13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davanın bugün görülen 3'üncü duruşması, salon olmadığı için sosyal tesislerde bulunan konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklardan Faruk Sümen Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nden, Okan Mertkaya ise Dinar T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katıldı, sanıkların avukatları Mustafa Ferhan Uçar ve Atilla Akın ise salonda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Erkan Özkaya, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock mesaj ayrıntılarının, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek mesaj içeriklerinin incelenip mesajlaşan kişilerin sanıklar mı yoksa sanıklar dışında başka kişiler mi olduğunun tespiti için yazılan müzekkereye henüz cevap gelmediğini belirtti.

Savcı mütalaasında sanıkların örgüt elamanı olduğunu belirtti. Savcı Recep Erdem esas hakkında verdiği mütalaasında; sanıklar Faruk S. ve Okan M.'nin geçen yıl Eylül ayında Kıbrıs Ercan Havalimanı'nda bulundukları sırada, kolluk görevlileri tarafından yakalandıklarını, sanık Okan M'nin kullandığı cep telefonunda ByLock adlı mesajlaşma programının yüklü olduğunun tespit edildiğini, ayrıca sanığın örgütün içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğünün tespit edildiğini, örgütün eğitim kurumlarında SGK kaydının bulunduğunu, sanık Faruk S.'nin FETÖ/PDY örgütü ile irtibatlı Dünya Gençlik Merkezi Derneği, Yamanlar Koleji Mezunlar Derneği üyesi olduğunu, her iki sanığın örgüt bağlantılı Bank Asya'da hesaplarının bulunduğunu, her iki sanığın da FETÖ/PDY terör örgütünün üyesi olduklarını belirtip atılı suçu işledikleri anlaşıldığından cezalandırılmasını istedi.

Suçlamaları Kabul Etmediler

Mahkemede her iki sanık da haklarında belirtilen suçlamaları kabul etmeyip FETÖ ile bağlantılarının olmadıklarını, ByLock adlı programı kullanarak kimseyle mesajlaşmadıklarını savundular.

Mahkeme Kararını Verdi

Son sözlerin alınmasının ardından mahkeme heyeti karar için kısa bir ara verdi. Mahkeme Başkanı Erkan Özkaya, Okan M.'nın 9 yıl, Faruk S'nin ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti Faruk S.'yi karar onanıncaya kadar adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirilerek tahliye etti. Böylece İzmir'de ilk defa ByLock adlı programı kullandığı gerekçesiyle mahkeme ceza verdi.

5haber.com  | İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.