Çalışma Bakanı Müezzinoğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıMehmet Müezzinoğlu, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Çalışma Bakanı Müezzinoğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan son dakika açıklamaları geldi. Bakan Müezzinoğlu, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu, açıklamasında gündeme ilişkin önemli konulara değinirken merak edilen soruları da yanıtladı. İlk olarak son günlerde sürekli olarak artış içinde olan işsizliğe değinen Bakan Müezzinoğlu, bunun sebebini açıkladı. İşsizlik oranı geçen yılın kasım döneminde yüzde 12,1'e yükseldi. İşsizlik böylece Mart 2010'dan bu yana ilk kez yüzde 12'yi aştı. İşsiz sayısı 3,7 milyonun üzerine çıktı. Müezzinoğlu, "İşsizlikteki artışın sebebi zor bir 2016. Terör eylemleine karşı yoğun mücadele, Rusya ile kriz ve bu krizin turizme getirdiği olumsuzluklar, 15 Temmuz darbe girişimi." ifadelerini kullandı.

GSS'de Yeni Dönem Başlıyor

Açıklamasında Genel Sağlık Sigortasına da değinen Bakan Müezzinoğlu, "Kapsam dışında olan vatandaşlarımız gelir testine tabi idiler. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza diyoruz ki gelir testine gitmene gerek yok. Bu ay yasalaştıracağız. Aylık 53 lira ödedikleri takdirde GSS kapsamına girecekler. Emeklilikte yaşa takılanlar sağlık hizmeti alamıyorlardı onlar da bu 53 lirayı ödeyerek GSS kapsamına girecekler." sözlerini söyledi.

Babaanne Maaşı

Babaanne maaşına da yoğun ilgi olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Yoğun talep var. Yaklaşık 105 bin başvuru var 27 bin 30'u bizim şartlarımıza uygun. Dünyaya örnek bir proje olsun istiyoruz." sözlerini söyledi.

Emekli Promosyon Ödemeleri

Emeklilere banka promosyonu ödemelerine de değinen Bakan Müezzinoğlu, "Emeklilere promosyon ödemesi için 16 bankayla protokol imzalandı. Emeklilerimiz ödeme için PTT'yi tercih edebilir." sözlerini söyledi.

İhraç Edilen Memurlar

Kamudan ihraç edilen memurların emeklilik haklarına da değinen Müezzinoğlu, "19 bin 175 kişi görevlerine iade edildi. İhraç edilenlerin emeklilik hakları ödeniyor. Emeklilik maaşının kesilmesi yargıyla olur." sözleri ile konuşmasına son verdi.

5haber.com  | Ankara

NTV

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.