Çalışma Bakanından Son Dakika Uyarısı: Yapılandırma İçin Son Gün 25 Kasım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada SSK ve Bağkur borç yapılandırması için son başvuru tarihinin 25 Kasım olduğunu belirtti. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamaları.

Yayınlanma:
Çalışma Bakanından Son Dakika Uyarısı: Yapılandırma İçin Son Gün 25 Kasım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, esnaf ve isverenlerin Bağ-Kur ile SSK borç yapılandırmaları için son tarihin 25 Kasım olduğunu belirterek, şimdiye kadar alınan başvurularda 32 milyar 150 milyon liralık bir rakama ulaşıldığını belirtti. Başvuruların bitimine iki gün kala bu rakamın 35 milyon liraya ulaşacağına inandığını belirten Bakan Müezzinoğlu, vatandaşları son başvuru tarihi konusunda uyardı.

Siirt'in Maden Köyünde meydana gelen göçük alanaında devam eden çalışmaları inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, buradaki incelemelerini tamamlamasının ardından Batman'a geldi. Bakan Müezzinoğlu burada, Türk Petrolleri Tesislerinde düzenlenen Batman İl Değerlendirme Toplantısına katıldı. Mehmet Müezzinoğlu, toplantıda, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte katılan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada bağkur ve SGK borçlarının ödenmesi ya da yapılandırılması için tanınan sürenin 25 Kasım tarihinde sona erdiğini söyledi. SGK ve Bağkur borcu bulunan işveren ve esnafın 25 Kasım tarihine kadar bu borcunu ödeyebileceğini veya yapılandırabileceğini anlatan Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Bu yapılandırma ile ilgili 25 Kasım müracaatların bittiği son gündür. Bu güne kadar 32 milyar 150 milyon gibi bir rakama ulaştık. Son iki günde de 35 milyarın üzerinde ki bir rakama da, borçlu mükelleflerimiz müracaatlarını yaparda bu büyük imkândan istifade ederlerse inanıyorum ki hem SGK olarak biz arzu ettiğimiz tahsilâtı yakalamış olacağız. Hem de borçlularımız borç yükünü planlayarak ve bu avantajdan istifade ederek borç yükünden kurtulmuş olacaklar. İnşallah son iki günde de tüm borçlularımız, mükelleflerimiz iyi değerlendiriler. Bu anlamda gerek maliyenin gerekse bizim SGK'nın alacakları konusunda ki vatandaşın yükünü azaltacak ve faiz yükünden ve diğer yüklerden kurtaracak bu yapılandırmanın mükelleflerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

İhmal ve Kusurları Araştırıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt'in Şirvan İlçesi'ndeki madende meydana gelen göçük ile ilgili ihmal ve kusur olup- olmadığı konusunda Teftiş Kurulu'nun çalışma başlattığını kaydederek, "Bu tür hadiselerde gönlümüz istiyoruz ki hiç kazalar olmasın. Ama bize düşen de bir taraftan kaza sonuçlarını bir an önce normalleştirmek, diğer taraftan da hatası, ihmali, kusuru olan kim varsa bu anlamda da gerekli tespitleri yapmak. Teftiş kurullarımız, gerekse uzmanlar çalışmalarını devam ettiriyorlar" dedi.

5haber.com  | Batman

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.