Can Gürzap Rüstem Karakteri ile EDHO'da (Can Gürzap Kimdir?)

Atv ekranlarının sevilen dizisi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın son bölümünde usta oyuncu Can Gürzap, Rüstem karakteri ile giriş yaptı. Peki Can Gürzap kimdir? Hangi film ve dizilerde oynamıştır? İşte Can Gürzap hakkında bilgi.

Yayınlanma:
Can Gürzap Rüstem Karakteri ile EDHO'da (Can Gürzap Kimdir?)

Önceki akşam ekranlara gelen son bölümünde Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine Can Gürzap katıldı. Rüstem karakter ile dziye giriş yapan Can Gürzap, kısa sürede izleyicinin beğenisini kazandı.

Can Gürzap Kimdir?

26 Mayıs 1944 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen  Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu, ilk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan aldı.

Usta ellerde yetişen ünlü sanatçı, 1962 yılında Kadıköy Maarif Koleji'ni başarı ile tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. Bu okulu da başarı ile bitiren Gürzap, Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim yaşamını sürdürdü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yapmaya başlayan usta sanatçı, ayrıca konservatuvarda öğretmen olarak derslere de girdi.

Trt radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırlayan usta oyuncu ve eğitmen, 1971 yılında Arsen Gürzap ile dünya evine girdi. 1978' de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü olan Can Gürzap, .çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yaptı. Usta sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler

Medcezir, İffet, Kurtlar Vadisi Pusu, Aşk Beklemez, Rüyalarda Buluşuruz, Halk Düşmanı, Aşkımızda Ölüm Var , Seni Yaşatacağım, Aşk ve Gurur, Beyaz Yalanlar, Yorgun Ölüm, Bir Aşk Uğruna, Yorgun Savaşçı, Ağrıya Dönüş, İlk Aşk, Ateşten Günler, Yangın, Metres, Kartallar Yüksek Uçar, Yorgun Savaşçı, Yaşam Kavgası, Sırça Kümes.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.