Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Hasan Ayrancı Kimdir?

Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ayrancı atandı. Peki Prof. Dr. Hasan Ayrancı kimdir? İşte Hassan Ayrancı'nın hayatı.

Yayınlanma:
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Hasan Ayrancı Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Üniversiteye rektör ataması yaptı.

Yapılan atamaya göre Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ayrancı atandı.

Prof. Dr. Hasan Ayrancı Kimdir?

Ankara’da dünyaya gelen Hasan Ayrancı, çocukluk ve gençlik yılları ile tüm tahsil hayatı Ankara'da geçti.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olan Ayrancı, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

Akademik görevlerinin yanı sıra Hasan Ayrancı, uzun yıllar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarında üyelik ve başkanlık görevlerini yürüttü. Öte yandan Koruma Yüksek Kurulu Üyeliği görevini yerine getiren Ayrancı, bu görevlerini, bir taraftan ülkemizin kültür ve tabiat varlıklarının korunması, diğer taraftan kalkınma için gerekli altyapı yatırımları ve diğer önemli projelerin hayata geçirilmesi bilinciyle yürüttü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankapark gibi büyük eserlerin Ankara'ya kazandırılması için büyük çaba gösterdi.

2000 yılından bu yana avukatlık ve danışmanlık görevlerini de yapmakta olan Prof. Dr. Hasan Ayrancı, hukukun pek çok alanında sadece akademisyen olarak değil, gündelik hayatımızı doğrudan etkileyecek kararların alınma süreçlerinde uzmandır.

Hasan Ayrancı, İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Yayınlanmış Türkçe ve Almanca pek çok makalesi ve beş adet kitabı bulunmaktadır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, eğitim haberlerinden, yerel haberlerde, yök haberlerinden, kamu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.