Canlı Yayında Mehmet Şimşek'ten Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması (Taşeronda Son Durum)

Bir televizyon kanalına konuk olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, burada yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Şimşek'in açıklamasından satır başlıkları.

Yayınlanma:
Canlı Yayında Mehmet Şimşek'ten Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması (Taşeronda Son Durum)

Canlı yayına konuk olan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Ntv'de katıldığı programda, son günlerin gündem konusu olan MTV zammı, kamuda tasarruf ve taşerona kadro meselesine değindi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı taşeron işçiler ile ilgili kendisine yöneltilen "Taşeron işçiler için nasıl bir model öngörülüyor? Taşeron işçilerin kamuyla bağı nasıl bir modelle kurulacak?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Kamu ile zaten dolaylı bir bağ söz konusu. Bu yöndeki çalışmalar net olarak bu sene tamamlanacak. Bu konu çok net Başbakanımızın talimatı çok net. Detaylarına girmek istemiyorum. Kamuya hizmet veren kardeşlerimiz rahat olsun."

Açıklamasının devamında, fahiş şekilde yapılması planlanan ve tepkiler sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimet vererek eri çekilmesini istediği MTV zammına değinen Mehmet Şimşek şu açıklamayı yaptı:

"Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz. Önümüzdeki sene sadece savunma harcamalarımız Milli Savunma Bakanlığı'na aktarılacak terörle mücadele için muhtemelen 17-18 milyar liralık ilave bir harcama yapacak. İki seçeneğimiz var ya daha çok borçlanacağız biz bir tercih yaptık kamu ilave harcamalarını sağlıklı vergi gelirleriyle yapalım dedik. MTV'den gelecek gelir 2 milyar civarı. Bize hesap sorulacak ve biz de hesabını vereceğiz. Bizim petrol gelirimiz yok milletten topladığımızı millete hizmet olarak yatırım olarak sunuyoruz. İlave silah sistemleri gündemde."

Kamuda tasarruf ile ilgili de konuşan Şimşek, şu açıklamaları yaptı:

"Kamuda tasarruf dönemi çok güçlü tasarruf dönemi. Yatırımda da önceliklendirme gerekirse kaynakları bir yerden bir yere aktarma konusu. Kamuda tasarruf önceliklendirme gelirlerin kalitesini artırma noktasında çok güçlü çaba var."

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.