Çaykur 760 İşçi Alacak | İŞKUR İşçi Alım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Rize merkezli olarak ÇAYKUR en az ilkokul mazunu 760 işçi alacak. Eski hükümlü ve engelli istihdamı da sağlanacak olan ve İŞKUR aracılığıyla alınacak işçilerin 18-50 yaş aralığında olması gerekiyor. İŞKUR Çaykur iş...

Yayınlanma:
Çaykur 760 İşçi Alacak | İŞKUR İşçi Alım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Rize merkezli olarak ÇAYKUR en az ilkokul mazunu 760 işçi alacak. Eski hükümlü ve engelli istihdamı da sağlanacak olan ve İŞKUR aracılığıyla alınacak işçilerin 18-50 yaş aralığında olması gerekiyor. İŞKUR Çaykur iş ilanları nereden görüntüleniyor? İşçi alımları nasıl yapılacak? Başvuru şartları ve Çaykur İşçi alım başvuru formu haberimizde.

Çaykur işçi alımı başvuru ekranı aracılığıyla 18-50 yaş aralığında 900 işçi istihdam edilecek. En az ilkokul mezunu olan ve başvuracakları fabrikanın bulunduğu il ve ilçelerinde ikamet eden kişiler, Çaykur iş ilanları işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, İŞKUR Çaykur iş ilanları nasıl görüntülenecek? İşte, İŞKUR işçi alımı başvuru formu ve şartları hakkında detaylı bilgiler

Çaykur toplamda 760 personel alımı yapacak. Bugün İŞKUR üzerinden başvuruları kabul edecek olan Çaykur, Rize, Trabzon ve Artvin'deki fabrikalar için işçi alımı yapacak. Başvuru şartları erişime açıldı. Çaykur işçi alımı başvuru formu nasıl dolduruluyor? İnternetten tamamlanacak olan Çaykur iş başvurusu, 28 Şubatta sona erecek.

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Çaykur başvurusu, İŞKUR internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Çaykur Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceği kura çekilişi, noter huzurunda yapılacak. Çaykur işçi alımı başvuru formu nasıl doldurulacak? Şartlar neler?

İŞKUR'un ilanına göre; "Rize, Trabzon ve Artvin İllerinde işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikaları ile 2020 yılında üretime açılacak olan Sümer (Rize Fındıklı İlçesi) çay fabrikasının işçi ihtiyaçlarının karşılanması için, noter kurası ile 760 geçici beden işçisi (tahmil tahliye) alınacaktır."

"İş başvurusunda bulunacak geçici beden işçisi (tahmil-tahliye) adaylarının;

1- 18- 50 yaş aralığında,

2- Erkek,

3- En az İlkokul mezunu,

4- Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu İlin İl ve İlçelerinde ikamet etme" şartlarını taşımaları gerekiyor.

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU

İşçi adaylarının 24 Şubat 2020 – 28 Şubat 2020 tarihileri arasındaki 5 iş gününde ikamet etikleri şehrin İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığıyla veya İŞKUR resmi internet sitesinden müracaat edebilecekler. İŞKUR'dan verilen bilgiye göre işçi adayları ikamet ettikleri ildeki iş yerlerinden sadece bir tanesi için iş başvurusu yapabilecek. Birden çok iş yeri için başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır. İş başvurusu yapan işçi adayları için düzenlenen işe gönderme belgesini alacaklardır.

ÇAYKUR İŞ BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR ÇAYKUR KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İşe alınacak işçiler, 17 Mart salı günü saat 10.00'da Rize/Kalkandere Polis Meslek Yüksekokulu salonunda, 18 Mart Çarşamba günü saat 13.00'te Trabzon/Of kapalı spor salonunda, 19 Mart Perşembe günü saat 13.00'te Artvin/Hopa kapalı spor salonunda nihai listeler esas alınarak çekiliş yapılacak. Noter huzurunda yapılacak olan kura çekimiyle işle girecekler belirlenecek. İşe girmeye hak kazanan işçilerin talep ettikleri iş yerine 2020 yaş çay kampanyası açılışından itibaren işe başlatılacak, işe başlamayan veya istenen belgeleri teslim edemeyenlerin yerine kura sıralamasında belirlenen yedek listedeki sıralamaya göre işçi yerleştirilecek. İşe başlatılan işçilerin tescil işlemleri bağlı bulunduğu İşkur İl Müdürlüğünce yapılacak.

GEREKLİ BELGELER

Yapılacak Noter Kurası sonunda işe girmeye hak kazanan işçi adaylarından aşağıdaki belgeler istenecek.

1-İşe girmek istediğini belirten dilekçe,

2-İşkur İl Müdürlüğünden almış olduğu gönderme belgesinin aslı,

3-T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi,

4- Diploma aslı veya fotokopisi,

5- Çalışmasına engel teşkil edecek bedensel özrü olmadığına dair sağlık raporu.

6- Adli sicil kaydı

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ İŞÇİ ALIMI DA YAPILACAK

4857 sayılı İş Kanununun 30’uncu maddesi gereğince çalıştırılması gereken Engelli ve Eski Hükümlü işçi kontenjanlarındaki eksikliğin tamamlanması için Rize İline bağlı iş yerleri için Cumhuriyet Çay Fabrikası Müdürlüğüne 35 Engelli 17 Eski Hükümlü, Trabzon İline bağlı işyerleri için Çamlı Çay Fabrikası Müdürlüğüne 9 Engelli 3 Eski Hükümlü, Artvin İline bağlı işyerleri için Arhavi Çay Fabrikası Müdürlüğüne 3 Engelli 2 Eski Hükümlü, Giresun İline bağlı işyerleri için Tirebolu Çay Fabrikası Müdürlüğüne 1 Eski Hükümlü olmak üzere, toplam 47 Engelli 23 Eski Hükümlü geçici işçi noter kurası ile işe alınacaktır.

İşe alınacak engelli ve eski hükümlü işçiler çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile işe alınacaktır.

İşe girmek isteyen Engelli ve Eski Hükümlü işçi adayları, ikamet ettikleri İlin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat edeceklerdir.

İş başvuruları 24/02/2020 – 28/02/2020 tarihleri arası 5 işgününde yapılacaktır.

İşe alınacak işçiler noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecektir. Kura çekimi Rize ve Giresun İli için 17 Mart 2020 Salı günü saat 10.00’da Rize /Kalkandere Polis Meslek Yüksekokulu salonunda, Trabzon İli için 18 Mart 2020 Çarşamba saat 13.00’de Trabzon/Of kapalı spor salonunda, Artvin İli için 19 Mart 2020 Perşembe günü saat 13.00’de Artvin/Hopa kapalı spor salonunda gerçekleştirilecektir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.