Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Memur Alımı Başladı! Şartlar Neler, Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Bakanlıkta çalışmak pek çok memur adayları tarafından istenen konuların başında yer alıyor. Bu nedenle Bakanlık tarafından açılan ilanlar detaylı şekilde incelenirken yeni bir ilan geldi.

Yayınlanma:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Memur Alımı Başladı! Şartlar Neler, Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Çevre Bakanlığı tarafından memur alımlarına başlandı. Çevre Bakanlığının başlatmış olduğu memur alım müjdesinden sonra şartların neler olacağına dair sorgulamalar yapılmaya devam ediliyor. Afet alanlarının dönüştürülebilmesi için toplamda 895 personelin alınacak olduğunun açıklaması yapıldı.

Ülkemizde yaşanan afet olayından sonra, afet bölgelerin yeniden dönüştürülmesi için personel ihtiyacı açığa çıktı. Bu sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanından personel alımlarının yapılacak olduğuna dair duyuru geldi. Afet bölgesinin yeniden dönüştürülerek, güzel bir şehir konuma getirilmesi amacıyla personel alımları yapılacak.

Afet Bölgeleri İçin Personel Alım İhtiyacı

Afet bölgesinde meydana gelen istenmeyen deprem olayları sonrasında şehirler yerle bir durumda. Haliyle şehirlerin yeniden dönüştürülebilir olması için personel ihtiyacı gün yüzüne çıkmış oldu. Resmi gazetede yayımlanan duyurusu sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından toplamda 895 personel alımı yapılacak olduğunun bilgisi verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde memur olmak isteyen kişiler bundan sonra anında başvurularını yapabilecek. Uygun görünen adaylar, personel alımlarında olumlu şekilde sonuçlanmasıyla anında işe başlamış olacak. Afet riski olan yerlerin yeniden dönüştürülebilir olması açısından personel alımları yapılarak, dönüştürme planı da başlatılmış olacak.

895 Personel Alım Yapılacak Kadrolar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından memur alımı ile ilgili açıklama geldi. Gelen açıklamanın ardından hangi kadrolarda memur alımı yapılacak olduğuna dair açıklama yapıldı. Bakanlık nezdinde ihtiyaç duyulan ve alım yapılacak kadrolarla ilgili olarak bilgi verildi. Buna göre açıklanan alım yapılacak kadroların neler olduğuna bakıldığında şu şekilde söylemek mümkün;

  • 542 mühendis alımı yapılacak
  • 110 mimar alımı
  • 102 şehir bölge planlayıcısı
  • 76 Avukat
  • 65 Uzman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alım yapılacak olduğunu duyurmasından sonra başvurularınızı sorunsuz şekilde yapmaya başlamanız mümkün olacak. Toplamda açıklanan sayıya göre 895 personel alımı yapılacak ve uygun adaylarda iş sahibi olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.