Çevreye en hassas il İzmir. İşte Çevre ile ilgili Gelen Şikayetler

Yılın ilk 4 ayında çevre ile ilgili toplam 15.581 şikayet yapıldı. Çevre ile ilgili yaşanılan sorunlar şikayetler neler? En çok başvuru yapan iller hangileri detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Çevreye en hassas il İzmir. İşte Çevre ile ilgili Gelen Şikayetler

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş,  “Genel Merkezimize yurt geneli 81 il ve ilçelerimizden 2016 yılı Ocak- Şubat- Mart- Nisan ayında bize yapılan müracaat ve şikâyetlerin değerlendirilmesinde ortaya önemli bir tablo çıkmıştır. Toplam başvuru sayısı 15.581 dir. Bu müracaatların çoğunluğu ise Elektronik posta vasıtası ile yapılmıştır” dedi.

+Elektrik de alınan kayıp kaçak bedelinin haksızlığı: 2418

+Verginin vergisini ödediğimiz akaryakıtta vergi oranlarının düşürülmesini: 2376

+Tabela kirliliği, reklam ilan afiş kirliliği hakkında: 2189

+Meslek odalarına kayıt mecburiyetinin kaldırılması: 2100

+Kaldırım işgali: 1941

+Cadde ve Sokaklara hatalı park ve çift yönlü oto park hakkında: 1415

+Ekmeğin halen poşete girmemesi: 1312

+Açıkta satılan yiyecek ve gıda maddeleri: 1080

+AVM’lerde vitrindeki indirim uygulamalarının içerdeki mal ve malzemeye yansıtılmadığı konusunda: 814

+Sokak kapatılarak kurulan, Yangın, hastalık hali olduğunda itfaiye aracı ve ambulansın giremeyeceği şekilde tehlike arz eden, sokak arası semt pazarlarının kaldırılması ve bu uygulamadan vazgeçilmesi isteği: 750

ŞİKÂYETTE İLLERİN İLK 12 SIRALAMASI 

İzmir 1950, İstanbul 1841, Eskişehir 1104, Kayseri 945, Ankara 814, Bursa 745, Konya 697, Malatya 528, Antalya 414, Adana 397, Mersin 343, Niğde, 300 olmak üzere ilk 12 sıra bu şekilde oluşmakta olup bu sıralamanın toplamı 10.078’dir. Geri kalan ise Diğer illerimizden gelen talepler olup rakamlar düşük olduğu için tabloya alınmamıştır. Genel toplam ise 15.581’dir.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Halkımız Son çıkan Tüketici yasaları ve bunun Medyaya yansıması ile ve ayrıca birer Sivil Toplum Kuruluşu olan Tüketici derneklerinin yoğun gayret ve çabaları neticesi hakkını arar olmuştur. Bu olumlu bir gelişme olduğu kadar, halkın ve toplumun çıkarı açısından birçok konuda yasal düzenleme yapılması ve şikâyete mahal verilmeden aksayan yönlerin düzeltilmesi gerektiği inancımızı sürdürür, adil devlet, hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşır düzenleyici yasal çalışmaların hayata geçirilmesi için TBMM de bulunan tüm siyasi parti mensuplarına büyük görev düştüğünü hatırlatmak isteriz. Bu bağlamda siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm meclis çatısındaki insanlarımızın Tüketicinin yaşamını daha uygar ve yaşanılası bir hale getirmek için, haksızlıkları, usulsüzlükleri, tüm yaşanan kirlilikleri ortadan kaldırmak için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.