Ceyhan Liman Başkanlığının İskenderun'a verilmesine tepkiler büyüyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ceyhan sınırları içinde bulunan limanları İskenderun'a bağladı. Bu duruma ise tepkiler çığ gibi büyüyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Ceyhan Liman Başkanlığının İskenderun'a verilmesine tepkiler büyüyor

Alınan son bilgilere göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı sınırlarında değişiklikler yaptı.

Denizcilik Bakanlığına bağlı olan Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tebliğ ile birlikte, BOTAŞ Ceyhan Liman Başkanlığı sınırlarının içinde bulunan Toros Tarım Limanı, Delta, Aygaz, Milangaz, Aytemiz ve Sönmez iskelelerinin bulunduğu ve Ceyhan Liman Başkanlığına bağlı olan bu alan, İskenderun Liman Başkanlığı sınırlarına dahil edildi.

Bu duruma ise CHP Ceyhan İl Başkanı Aydar Ceyhan tepki gösterdi. Aydar, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Ceyhan Türkiye’nin Enerji Bölgesi olacaktır" sizler değimisiniz? Buna neden sessiz kalıyorsunuz? Ceyhan’ımızı yok sayarak ne yapmak hedefleniyor gerkçeli bir açıklamanız varmı acaba? Yıllardır konuşulan konulardan biri olan Ceyhan ve Hatay’ın Erzin İlçesi sınırları arasında bulunan 9 bin dekarlık topraklarımız Ceyhan sınırlarımızdan çıkarılarak Erzin’e bağlanması yetmiyormuş gibi şimdi bölgemizde bulunan 12 bin 500 dekarlık limanlarımız ellerimizden alınarak İskenderun Med Marıne ye neden verildi?" ifadelerine yer verdi.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.