Ceza İnfaz Kurumu Katibi Uygulama Sınavı Metinleri Açıklandı (Katiplik Uygulama Metinleri)

CTE tarafından yapılan son duyuruda, ceza infaz kurumu katibi alımı sürecinde yapılacak olan uygulama sınavına ait metinler açıklandı. CTE'nin duyurusuna ve uygulama sınavı metinlerine haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Yayınlanma:
Ceza İnfaz Kurumu Katibi Uygulama Sınavı Metinleri Açıklandı (Katiplik Uygulama Metinleri)

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri tarafından yayımlanan son duyuruya göre ceza infaz kurumu katibi alımına ait uygulama sınavı metinleri açıklandı. İşte yayımlanan duyuru ve katiplik uygulama sınav metinleri.

CTE tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

"Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Özel Şartlar başlıklı 6’ncı maddesinin 6/c bendinde

“Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (bu bende göre yapılacak uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.)” hükmü yer almaktadır.

Söz konusu Yönetmelik hükmü gereğince 25 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan ceza infaz kurumu kâtipliği uygulama sınavında adaylara yazdırılacak metinler aşağıdaki linkte verilmiştir."

Ceza infaz kurumu katibi uygulama metinlerine ulaşmak için TIKLAYIN

Gündem haberlerinden, personel alımı haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com'u takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.