ChatGPT Davos'ta tartışma konusu oldu

Davos Zirvesi de olarak 53. Dünya Ekonomik Forumu (WEF), İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleşti. Birçok ülkenin devlet ya da hükümet bakanları ve çeştli iş sektörlerinden iş insanlarının katılım gösterdiği etkinlikte birçok...

Yayınlanma:
ChatGPT Davos'ta tartışma konusu oldu

Davos Zirvesi de olarak 53. Dünya Ekonomik Forumu (WEF), İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleşti. Birçok ülkenin devlet ya da hükümet bakanları ve çeştli iş sektörlerinden iş insanlarının katılım gösterdiği etkinlikte birçok konu tartışıldı. Bu tartışmalardan biri de son zamanlarda oldukça popüler olan yapay zeka aracı ChatGPT oldu. 

2022 yılının son aylarında dünya çapında viral olan ChatGPT, 2023 Dünya Ekonomik Forumu'nda en çok konuşulan konulardan biri oldu. Davos kasabasında düzenlenen yıllık toplantıda ChatGPT'yi öne çıkaran konferans katılımcılarından biri de Microsoft CEO'su Satya Nadella oldu. Satya Nadella, teknoloji ürünlerinin bu yapay zeka aracıyla bir dönüşüm yaşayacağını ve teknolojiyi tamamen dönüştürmesini beklediğini ifade etti.

Microsoft, OpenAI hizmetine ChatGPT'nin entegrasyonunu duyurmuştu. Şirket 1 milyar dolar yatırım yaparak ChatGPT sistemini kendi hizmetlerine entegre etmeyi planlıyor. PowerPoint ve Word gibi daha fazla hizmette ChatGPT'den faydalanılacak. Windows sahibi, internet devi Google ile rekabet edebilmek için arama motorunu geliştirerek Bing'de OpenAI çözümlerini kullanmayı planlayarak ChatGPT ile entegrasyon yapacak. 

Ayrıca, Microsoft'tan farklı olarak, içerik dağıtım ağı CloudFlare CEO'su Matthew Prince de ChatGPT kullanımından bahsetti. Yapay zekayı bir tür küçük programcı olarak gördüğünü ifade eden Matthew Prince, kod yazmak için bu özelliği kullandığını ve müşteri hizmetlerinde ChatGPT'nin yeteneklerinden yararlanmak istediğini belirtti. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.