CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan oldu (Bülent Tezcan kimdir, nerelidir?)

Selin Sayek Böke'nin istifa etmesi üzerine boşalan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcülüğü görevine Bülent Tezcan getirildi. Peki Bülent Tezcan kimdir, nerelidir? İşte detaylar ve detaylı bilgi.

Yayınlanma:
CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan oldu (Bülent Tezcan kimdir, nerelidir?)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan oldu.

Bülent Tezcan Kimdir?

18 Mayıs 1965 tarihinde Samsun'un Havza ilçesinde dünyaya gelen Bülent Tezcan'ın babasının adı Ferhat, annesinin adı ise Hanım'dır.

Lisans eğitimini 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Tezcan, 1990 yılından itibaren Aydın'ın Kuşadası ilçesinde serbest avukat olarak çalıştı. Çok sayıda demokratik kitle örgütünde üye ve yönetici olarak çalışan Tezcan, Kuşadası İlçe Başkanlığı ve iki dönem Aydın İl Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Evli ve iki çocuk babası olan Bülent Tezcan, orta düzeyde de İngilizce bilmektedir.

İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın milletvekili olarak meclise girmeyi başaran Bülent Tezcan, 30 Temmuz 2012 tarihinde CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu genel başkanlığı görevine başladı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Aydın milletvekili olarak meclise giren Tezcan, Anayasa Komisyonu üyesi görevini yürütmektedir.

Uğradığı Silahlı Saldırı

Bülent Tezcan, 29 Ekim 2016 tarihinde milletvekilliği yaptığı Aydın'da bir restoranda silahlı saldırıya uğramış ve ayağından yaralanmıştır. Bacağından yaralanan Tezcan ameliyat edildi. Restoranda silahlı saldırıya uğramasına ilişkin "Sükunetli yaklaşmak gerekiyor. Şu anda zaten güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş durumda." ifadelerini kullanmıştır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, politika haberlerinden, kamu haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.