CHP taşerona kadroyu sordu: Yine tatmin edici bir açıklama gelmedi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı verdiği soru önergesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na taşeron işçilerin son durumunu sordu. İşte Basmacının Müezzinoğlu'na verdiği soru önergesi ve Müezzinoğlu'nun bu önergeye cevabı.

Yayınlanma:
CHP taşerona kadroyu sordu: Yine tatmin edici bir açıklama gelmedi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması üzerine Meclis'e bir soru önergesi verildi. verilen soru önergesinde taşeron işçilerin durumu Bakan Müezzinoğlu'na soruldu.

Verilen Soru Önergesi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından Bakan Müezzinoğlu'na verilen soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

Soru 1) Taşeron işçilerin mağduriyetleri ne zaman ve nasıl telafi edilecektir? 2017 Yılı içinde bu sorun çözülecek midir?

Soru 2) Ekonomik Koordinasyon Kurulunda taşeron işçilerin sorunlarının çözümüne yönelik ne tür çalışmalar yürütülmektedir?

Soru 3) Taşeron işçiler ile ilgili çalışmalar ne zaman meclis gündemine gelecektir?Taşeron işçilerin lehine sonuçlanan mahkeme kararları niçin uygulanmamaktadır?

Soru 4) Taşeron işçilerin geriye dönük alınmamış her türlü hakları kendilerine takdim edilecek midir? Geriye dönük ön görülen toplam rakam nedir?

Soru 5) Artık kamu işlerinde taşeron işçi çalıştırılmayacak dememiz mümkün müdür?

Soru 6) Mahkeme kararlarını uygulamayan kamu görevlileri hakkında dava açmayı planlıyor musunuz?

Müezzinoğlu'ndan 6 Soruya Tek Cevap

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, verilen soru önergesine şu şekilde cevap verdi:

"Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik çalışmalar Maliye Bakanlığı koordinesinde devam etmektedir denildi!

5haber.com Değerlendirmesi: Verilen cevap tatmin edici olmayıp çalışmaların hangi aşamada olduğu yönünde herhangi bir ifadeye yer verilmemiştir. Bu yönde bi açıklamanın gelmesi ve 6 soruya tatmin edici cevapların verilmesi gerekmektedir.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

aşerona kadro haberlerinden, işçi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba ekleyebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.