CHP'li Eren Erdem'e Kamu Görevlilerine Hakaretten 3 Yıla Kadar Hapis İstemi

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret etme suçundan dolayı 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
CHP'li Eren Erdem'e Kamu Görevlilerine Hakaretten 3 Yıla Kadar Hapis İstemi

CHP'li Eren Erdem'e, Genel Yayın Yönetmeni olduğu internet sitesinde yayımlanan bir haber nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Sitede yayınlanan haberde Eren Erdem'in 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Hukuk Müşaviri Mehmet Akdeniz'e (Emniyet Genel Müdürlüğü adına) hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

EGM'den Suç Duyurusu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Emniyet Genel Müdürlüğü adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde bir kısım şüpheliler hakkında aralarında şüphelinin sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu internet sitesi de dahil olmak üzere değişik internet sitelerinde yaptıkları yayınlarla iftira, hakaret, suç uydurma, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarını işledikleri iddia edildiği, haklarında yasal gereğinin yapılmasını talep ettiği belirtildi.

Dosya Bakırköy Adalet Sarayına Gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yayın yapan internet sitelerinin adresleri itibariyle bir kısım soruşturma evrakları yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ifade edilen iddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da 'www.ortasayfam.com adlı internet sitesi yönünden suç yeri itibariyle soruşturma evrakının yetkisizlik kararı ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği kaydedildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilgili sitenin genel yayın yönetmenin Eren Erdem olduğunun tespit edildiği, kendisinin milletvekili olması nedeniyle evrakının ayrılarak başka bir soruşturma numarası ile kaydedildiği anlatıldı.

Dosyada Yer Alan Suçlamalar

CHP Milletvekili Eren Erdem'in internet sitesinde devamlı olarak devlet kurumları ve güvenlik kuvvetleri aleyhine FETÖ adına Twitter'de yayın yapan Fuat Avni tarafından 16-17 Mart 2015 tarihlerinde yapılan paylaşımlardan alıntı yapılarak, 'Fuat Avni: O evlere silahlar konulacak' başlığıyla 'Fuat Avni 7 Haziran seçimleri öncesi Gülen cemaatine yönelik bir operasyon planlandığını iddia etti…Cematin ev ve müesselerine silah ve mühimmat konularak silahlı örgüt kapsamına sokulacağı öne süren Fuat Avni, sonra da 7 Haziran seçimleri öncesi Gülen cemaatinin silahlı terör örgütü ilan edileceğini iddia ettti…' şeklinde yayın yapmak suretiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Eren Erdem'den Ses Seda Yok

Eren Erdem hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasının Adalet Bakanlığı'ndan talep edildiği ve gelen cevabın ardından soruşturmaya devam edildiği anlatılan iddianamede, Eren Erdem'in suçlamadan haberdar olması, savunma ve delillerini bildirmesi için adresine çıkarılan davetiyeye rağmen süresinde savunmasını ve suçlama ile ilgili delillerini savcılığa ulaştırmadığından savunma ve delilleri tespit edilemediği ifade edildi.

3 Yıla Kadar Hapis

CHP Milletvekili Eren Erdem'in “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edildi. Eren Erdem önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.