CHP'li İsimden Flaş İddia: Memur ve Taşeron İşçilere Mitinge Gitmeleri İçin Baskı Yapılıyor

CHP Denizli İl başkanı tarafından bir iddia ortaya atıldı ve kamu çalışanları ile taşeron işçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine gitmeleri için zorlandığı ileri sürüldü. İşte detaylar.

Yayınlanma:
CHP'li İsimden Flaş İddia: Memur ve Taşeron İşçilere Mitinge Gitmeleri İçin Baskı Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Mart tarihinde Denizli'de düzenlenecek olan referandum mitingi öncesi ortaya bir iddia atıldı.  CHP Denizli İl Başkanı tarafından yapılan son açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenleyeceği mitinge kamu personelleri ve taşeron işçiler amirleri tarafından ısrar ve baskı ile çağrıldı.

CHP'li İl Başkanı Sancar tarafından yapılan açıklamaya göre, "Valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur. Israr ve baskıyla kamu ve özel sektör çalışanlarının meydana taşınma çabaları yersiz, gereksiz ve hukuksuzdur" ifadelerine yer verildi.

Toplu açılış törenine katılmak için Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Delikliçınar Meydanında bir miting düzenleyecek. CHP'li İl Başkanı tarafından bu miting ile ilgili ortaya atılan iddiada kamu ve taşeron çalışanlarının ısrarla bu mitinge gitmesi amirleri tarafından istendi.

Sancar iddialarında, "Valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur. Okul idarecilerinin, üniversite çalışanlarının, taşeron işçilerimizin ve fabrika emekçilerinin idare amirleri ve daire müdürleri tarafından ısrarla ve baskıyla Çınar Meydanı'na zorla çağrıldığı ve gelmeyenler hakkında soruşturma açılacağı ifade edilmektedir. Üretime bu kadar ihtiyaç duyduğumuz günlerde sanayinin çarklarını durdurup, fabrikayı tatil edip Çınar Meydanı'na çağırmak nasıl bir anlayıştır, çözebilmemiz mümkün değil. Yine sağlık çalışanlarına katılmaları için mesajla baskı kurarak izinli sayılacaklarını dile getiren anlayış, acaba bir hizmet aksamasına sebebiyet vereceklerinin farkında mıdırlar?" ifadelerine yer verdi ve konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

"Bu toplantıya arzu eden herkesin katılmak gibi bir özgürlüğü ve hakkı var. Katılmak istemeyenlerin ise baskı ve ısrarla Çınar Meydanı'na getirilmelerini devlet etiğine ve teamüllerine kesinlikle aykırı buluyoruz. Bunun yanında kapılara bırakılan yüzlerce miting broşürü, televizyonlarda günlerdir yapılan yayınlar ve duyurular tüm billboardlara asılan yüzlerce ilan acaba meydanı dolduramama telaşı ve korkusu mudur?"

5haber.com  |  Denizli

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.