CHP'li Ömer Fethi Gürer taşerona kadroyu TBMM'ye taşıdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer taşerona kadro meselesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna taşıdı. İşte Fethi Gürer'in taşerona kadro açıklaması.

Yayınlanma:
CHP'li Ömer Fethi Gürer taşerona kadroyu TBMM'ye taşıdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer taşerona kadro meselesini Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir daha gündeme getirdi.

Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda söz aldı ve konuşmasında işçilerin sorunlarına değindi. Kamuda taşeron statüsünde çalışmakta olan 750 binden fazla işçi olduğunu dile getiren Fethi Gürer, şu açıklamayı yaptı:

"Kamuda çalışan 750 bin taşeron işçinin kadro beklentisi devam ediyor. Şeker fabrikası ve Karayollarında çalışan işçilerin de kadro sorunları var. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli öğrenciler için Suriyeli işçi alımı yapıyor. Alımı yapılan bu işçilerin, aynı yerde çalışan Türk işçiler ile arasında maaş farkı olduğu yönünde itirazlar var. Türk işçiler daha fazla sınıfa bakmasına rağmen Suriyeliler onlardan daha yüksek ücret aldığı belirtiliyor ve bu yönde şikayetler geliyor. Ayrıca OHAL döneminde 5. grev ertelemesi yol olmaya başladı. İşçilerin bir grev hakkı var. O da 15 milyon içindeki 600 bin işçi grev hakkını kullanabiliyor. Bunun da hükumet tarafından sürekli ertelenmesi onunda fiilen ortadan kaldırıldığı noktasına gelmiş oluyor. "

İşte Taşerona Kadro Meselesinin TBMM Genel Kurulunda Görüşüldüğü O Anlar

Taşerona Kadroda Son Durum

Kadro bekleyen taşeron işçiler, hükumet kanadından bu yönde gelecek çalışmaları bekliyor. Ancak henüz bu konuda dişe dokunur bir çalışma veya açıklama gelmedi. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşerona kadro konusunda henüz takvim belirlemediklerini söylemişti.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşeron işçi haberlerinden, gündem haberlerinden, taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.