CHP'li Satıcı'dan Kavurmacı'nın tahliye edilmesine Kuddusi Okkır örneği ile tepki

Önceki gün hastalığı nedeniyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı'nın bu kararına CHP'li Satıcı'dan Kuddusi Okkırlı tepki geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
CHP'li Satıcı'dan Kavurmacı'nın tahliye edilmesine Kuddusi Okkır örneği ile tepki

Yargılandığı davada hastalığı nedeniyle tahliye edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadit Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edilmesine CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, tepki gösterdi. CHP'li Satıcıi Kavurmacı’nın ‘FETÖ’den tutukluyken, “sağlık sorunları” gerekçe gösterilerek tahliye edilmesine tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi.

Oğuz Kaan Salıcı, Ergenekon davası sırasında, yargılanırken hayatını kaybeden Kuddusi Okkır’ı hatırlatarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Kuddusi Okkır’ı bu halde kaybetmiştik. Delil karartır diye tahliye edilmemişti. Topbaş’ın damadı turp gibi ama 'sağlık' gerekçesiyle serbest!” ifadelerini yazdı.

Kavurmacı Neden Tahliye Edildi?

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın, "epilektik atakları arttıran uyku apnesi, hipoglisemi ve hipovitaminöz hastalıklarının ileride telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebileceği" gerekçesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

Kuddusi Okkır Kimdir?

Aslen Yalovalı olan Kuddusi Okkır, Ümraniye soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007'de tutuklandı. Cezaevine girerken sağlıklı olan Okkır, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde akciğer kanseri, beyin ve kemik metastasına yakalanarak, daha sonra hayatını kaybetti. Türk iş adamı Okkır, Teknopark Elektronik Bilişim ve Danışmanlık şirketinin sahibidir.

Öte yandan Kuddusi Okkır, Orion Yapımcılık şirketi ve Orion Reklam ve Marka Danışmanlık şirketinin de ortağıydı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.